FC KOPENHAG Teknik Direktörü Stale Solbakken, "İyi uyumam için 1-0'lık galibiyet yeter. Zaten 2-0 yenme gibi bir zorlama içinde olmayacağız" dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Galatasaray ile yapacakları maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Solbakken, ilk maçta hatalar yaptıklarını belirterek, "Zaten kalite farkını biliyorduk. Sizi yarın hayal kırıklığına uğratmayacağım. Yani maçtan sonra karşınıza, kazanan bir takımın hocası olarak, mahcup olmadan çıkacağım. Son maçlarımızda iyi oynadık. Galatasaray karşısında hafta sonu ligde çıkardığım takımı çıkaracağım. Belki bir ya da iki değişiklik yaparım. Örneğin bu gece uykumda gol atan bir oyuncumu görürsem, onu ilk 11'e koyabilirim. Bu maç bizim için bir başka dünya olacak. Yarın yenersek iyi uyurum. İyi uyumam için 1-0'lık galibiyet yeter. Zaten 2-0 yenme gibi bir zorlama içinde olmayacağız. 1-0 önde olursak Galatasaray baskı kurmaya başlayacak, o zaman bizim karşı atağa geçip gol atmamız kolaylaşır. İstanbul'da ilk 25 dakika çok kötü oynadık ve top kaybettik. Defansta hata yaptık. Şimdi kendimizi bu maça hazırladık. Galatasaray, sahasında çok maç kaybeden bir takım değil. Umarım biz de kaybetmeyiz. Çünkü kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Ben neticeden ümitliyim" diye konuştu.
ŞARABINA İDDİA
Stale Solbakken, Sneijder'in sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olmasıyla ilgili de, "Galatasaray'da Sneijder'in olmaması bizim için sadece küçük bir avantaj. Galatasaray bir ya da iki oyuncuya bağlı bir takım değil" ifadesini kullandı.
Solbakken ayrıca bir gazeteci ile Galatasaray'ı yeneceklerine dair şarabına iddiaya girdi.
Basın toplantısına katılan Kopenhag'ın genç futbolcusu Thomas Delaney de alınan güvenlik önlemlerini yerinde bulduğunu belirterek, "Biz sakin bir maç bekliyoruz. Umarım olay çıkmaz. İlk maçta düşük performans sergiledik, ama şimdi formumuz iyi. Şans da yardım ederse neden olmasın. Galatasaray-Arsenal maçını siz ve taraftarlarınız hatırlayabilir, umarım oyuncular hatırlamaz. Bu maçtan sonra o güzel anılarınızı sileceğiz" dedi.
Öte yandan FC Kopenhag, basın toplantısının ardından yaptığı antrenmanla Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamladı. üt (os/fg)