Fenerbahçe derbi maçın hazırlıklarını dün akşam basına kapalı yaptığı son antrenmanla tamamlayarak kampa girdi. Sarı-lacivertli futbolcuların, ısınma koşusu ve dar alandaki pas programının ardından taktik çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı.

Antrenmanın son bölümünde maçın taktik planı üzerinde duran İsmail Kartal’ın,  Alper Potuk ve Raul Meireles’e ilk 11’de görev verirken, Moussa Sow ile Diego Ribas’ı yedeklerle çalıştırdığı ifade edildi. Sakatlıkları düzelen Mehmet Topal ile Gökhan Gönül de yine takımla çalıştı. Dizindeki ağrılara rağmen dün de takımla çalışmalara katılan Egemen Korkmaz’ın bugün ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Tedavisi süren Egemen’in son dakikada forma giyememesi halinde Alves’in savunmadaki partneri Bekir İrtegün olacak.

Emenike-Kuyt değişecek


İsmail Kartal, eleştirilerin odak noktasındaki Emenike’ye derbide yine forvette şans tanıyacak. Dirk Kuyt ise maça sağ kanatta başlayacak. Bu ikili maç içinde sık sık yer değiştirecek. Kartal oyunun seyrine göre Sow ve Webo’yu da sahaya sürmenin planlarını yapıyor.

Bu arada sarı-lacivertli yönetim kurulu derbi maç için futbolculara özel prim dağıtmayacak. Galibiyet halinde sezon başında belirlenen prim sistemi uygulanacak.