Birleşik Arap Emirlikleri'nde Al Ain forması giyen Miroslav Stoch için Rusya'da büyük bir transfer kapışması başladı. Fenerbahçe'nin sezon başı kampına katılacak olan Miroslav Stoch'u kadrosunda tutmak isteyen başkan Aziz Yıldırım, son kararı teknik heyetten alacağı rapor sonrasında verecek.
 
Fenerbahçe'de Stoch'un kesin olarak kalıp kalmayacağı henüz belli değilken; Slovak yıldız için Moskova'da büyük bir rekabet yaşanıyor. Lokomotiv Moskova'nın ısrarlı bir şekilde kadrosuna katmak istediği Stoch için Dinamo Moskova da resmen devreye girdi. Önümüzdeki sezon Kuranyi ile yollarını ayırarak kadrosuna Gignac'ı katmak isteyen Dinamo, Stoch için de Fenerbahçe'ye resmi teklif sunmaya hazırlanıyor. Stoch'un transferi için 4 milyon euroluk bir bütçe belirleyen Dinamo Moskova yetkilileri, Slovak oyuncunun menajeri ile de bir ön görüşme gerçekleştirdi.


2013 Ocak ayında Stoch ile yakından ilgilenen Moskova ekibi bu transferde Fenerbahçe'nin oyuncuyu 'bonservisi' ile vermek istememesi nedeniyle amacına ulaşamamıştı.

Al Ain formasıyla bu sezon Birleşik Arap Emirlikleri’nde ligde ve kupada 14 karşılaşmaya çıkan Miroslav Stoch, takımına yaptığı 11 gollük katkıyla göz doldurdu. Birleşik Arap Emirlikleri Ligi’nde 15 haftanın sonunda 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Stoch’lu Al Ahli, sıralamada lider konumda bulunuyor.