İZMİRGÜCÜ Spor Vakfı'nın (İZVAK) geleneksel olarak düzenlediği, 'Yılın Başarılıları' yarışmasının ödül törenine katılan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzmir futbolunun çağa ayak uyduramadığını ve çok geri kaldığını vurguladı.

Her yıl aynı şeylerin konuşulduğunu ancak İzmir adına değişin birşey olmadığını dile getiren Terim, "Geçmişte Göztepe'de teknik direktörlük yaptım, bununla gurur duyuyorum. Ancak o zamanki sıkıntıları yıllar sonra da konuşmak çok üzücü. Tarihi kulüplere sahip olan İzmir'in Süper Lig'de tek bir temsilcisi bile yok. Atatürk Stadı'nın soyunma odaları kokuyor, paslanmış demirleri var. Kimse gelmek istemiyor" dedi. İzmir futbolunun gelişmesi için geç kalındığını ve şehrin dinamiklerinin ortak çözüm noktalarında buluşarak gerçekçi yaklaşımlarla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Terim, "Artık icraat zamanı. Bu büyük camialar yeniden eski günlerine dönmeli. Türkiye'de her futbolsever İzmir'den bir takımın Süper Lig'de olmasını ister. Bir an önce harekete geçmeliyiz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ataklarını yakın süreçte göreceksiniz" diye konuştu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ise 28-29 Ocak'ta Karşıyaka ve Göztepe stat ihalelerinin yapılacağını, Atatürk Stadı'nın da bakımdan geçirileceğini açıkladı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İZVAK'ın ödül töreninde 2013-14 sezonu ilk yarının en başarılı takımı Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup lideri Altınordu seçildi. En başarılı teknik adam Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, en başarılı futbolcu ise Altınordulu Gökhan Karadeniz oldu. En centilmen takım ödülüne Altay, en centilmen taraftar ödülüne Menemen Belediyespor, en centilmen futbolcu ödülüne ise İzmirsporlu Kemal Zencirkıran layık görüldü.

Jüri Özel Ödülüne Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı sahip oldu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve toplantıya katılamayan A Milli Takım'dan yardımcısı Hamza Hamzaoğlu özel ödüle layık görüldü. AK Parti İzmir Milletvekili, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'a desteklerinden dolayı ödül verildi. Törene Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve kulüp başkanları katıldı.