26 Temmuz 2017 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Direktörü ve Milli TakımlarTeknik Direktörü Fatih Terim ile yollarını ayırdı. Türkiye’nin gündemine birinci sıradan oturan bu karar, Terim’in karıştığı “Alaçatı baskını” sonrasında alındı.

TFF yaptığı açıklamada “Karşılıklı ayrılık kararı alındığını” bildirdi. Ama Fatih Terim’e 4 milyon 671 bin Euro tazminat ödenecek olması ortalığı karıştırdı. Tazminat haberlerinin manşetleri süslediği günlerdi Terim’den bir açıklama geldi:

İstifa etmedim. TFF tarafımdan görevime son verildi. Fatih Terim üstü örtülü olarak mesaj veriyordu, “Görevime son verildi, tazminat hakkım.”
 

"ARTIK YENİ BİR MOTTOM VAR"


Aslında bu Terim’in, Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiği ilk mesaj değildi. Ayrılık kararının alındığı 26 Temmuz tarihinden 2 gün sonra yani 28 Temmuz 2017 tarihinde Terim, Riva Tesisleri’ne geldi. 4 yıl birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına veda edecekti. Hepsiyle teker teker sarıldı ve veda etti. Ama veda ederken çok ilginç bir cümle kullandı. “Hayatta artık yeni bir mottom var” dedi. Ve o mottosunu açıkladı:

"Bundan sonra büyük büyük adamların aldığı kararları, küçük küçük adamlara uygulatmayacağım."

Terim bu sözlerinin ardından tesislerden ayrıldı. Ama Riva çalışanlarının zihninde o soru asılı kaldı:

Büyük büyük adamlar kim? Küçük küçük adamlar kim? Terim, kimleri suçladı?

İlerleyen günlerde bu sorular da yanıtını bulacaktır.
 

TERiM iLE TFF’NiN TAZMiNAT SATRANCI


Şansal Büyüka önceki gün Beinsport’ta açıkladı:

Federasyon Terim’e tazminatını vermeyecek. Burada çok ilginç bir satranç oyunu var. TFF, kamuoyunda yükselen tazminat tepkisini önlemeye çalışıyor. Ama hukuken bu tazminat Fatih Terim’in hakkı.
 

HUKUKi SONUÇ...


TFF, Terim’in hak ettiği tazminatı yatırmayacak ve ünlü hocanın bu konudaki tavrını bekleyecek. Terim eğer dava açarsa, kamuoyu önünde zor durumda kalacak. Hak etmediği para için dava açan teknik adam konumuna düşecek. Bunu göze almaz ve dava açmazsa hukuken bu problem ortadan kalkacak. Mesele bu kadar basit.