İŞTE TERİM'İN SÖZLERİ:
"Oyuncularımız Türkiye'nin çok üstünde performans sergiledi. Bazı oynamayan oyuncularda risk aldık. Mücadele eden bir takımın başarılı olmaması mümkün değil. Önce mücadele edeceksiniz. Sahada basmadık yer bırakmayacaksınız. Gönül rahatlığıyla ben burada terimi akıttım mücadele verdim diyeceksiniz. Bütün ülke bu oyuncuların mücadelesinden memnundur."

"112 KM KOŞMUŞUZ..."
"Golden önce bir elle oynama var. Penaltı olmaması lazımdı ama oldu. 40'lı dakikalarda yine Fransa'daki gibi şeyler oldu. Genç oyuncularımızın verdiği mücadeleden çok mutluyum. Oynadıkça daha iyi olacağız. Kaybedebilirdik de ama ben bu mücadeleyi yine överdim. Bugün 112 km koşmuşuz. Son zamanda görebildiğimiz bir rakam değil."
"ÖNÜMÜZ AÇIKTIR"
"Kaybetmediğimiz içn memnunum. Bütün grup 1-1 bitti. Kimse bizim önümüzde değil. Önümüzdeki Ukrayna ve İzlanda maçlarını atlatabilirsek ondan sonra önümüz açık olacaktır."

"CACIC FORMA HEDİYE ETTİ"
Sayın Cacic'e teşekkür ediyorum dün basın toplantısında doğum günümü tebrik etmişti. Bugün maçtan önce bana 9 numaralı formaya Terim yazdırıp getirdi hediye olarak. Bu büyük bir jest. Kendisine teşekkür ediyorum.

"KAYBEDEBİLİRDİK DE KAZANABİLİRDİK DE"
Şimdi takımda 5-10 tane gencimiz var. Kaan, Okay, Ozan, Ahmet, Şener, Emnre Mor daha çok küçük. Bugün olsaydı Enes de oynayacaktı. Daha çok gencimizi de kazanacağız. Genç-tecrübeli kim varsa bir felsefe içinde ülkemize yakışır şekilde temsile devam edeceğiz. Dikkatli olmalıyız. Öyle bir gruptayız ki herkes herkesi her yerde yenebilir. Oyuncularıma da söyledim bu yetmez. Şükredeceğiz. Bugün kaybedebilirdik ama kazanabilirdik de. Şener o topu iyi kesse gol olabilirdi.

"TÜRKİYE'DEKİ HER FUTBOLCU İÇİN MESAJDIR BU MÜCADELE"
Dünya devlerinin karşısına bir aç istekli mücadeleden yılmayan ama ilk defa milli olan birkaç oyuncuyla çıktık. Bu önemli bir mesajdır Türkiye'deki her futbolcu için. Güzel bir akşam. Son oynadığımız Hırvatistan maçını düşünecek olursak o gün bize yakışmadı diyenler ki haklılardı. Bu mücadelenin hakkını vereceklerdir. Bu mücadeleden sonra kaybetmeniz zor zaten.
"GENÇLERİMİZİN ARZULARI ÇOK YÜKSEK"
Oyun içinde 1-2 taktik değişikliği yaptık. Aynı anda farklı şeylere dönen bir takım oluyoruz. Okay, Ozan ve Kaan'ın yerlerini değiştirebiliyoruz. Referans noktalarda bir oyuncunun olması yeterli. Oyuncular bunu çok iyi yaptı ve fiziklerini de iyi kullandı. Okay'a 4-5 yıldır emek veriyoruz. Ozan çıktı ve her yerde oynayabiliyor. Kaan Ayhan geçen yıl Schalke'de oynadı. Son maçını oynamadı. Bek ve stoper oynayabilen bir takım. Onların istek ve arzuları bize yakışan oyuncu grubu.

"GALATASARAY'A DÖNÜNCE BAKARIZ..."
Galatasaray'ın başına geçeceği iddiaları hakkında da konuşan Fatih Terim,"Galatasaray Kulübü'nün benim doğum günümü veya herhangi bir günümü düşünmesi ve kutlaması kadar doğal bir şey yok. Öncesinde olmadı ama o kişilerle alakalı bir durumdu. Kurumla alakalı değil. Bir bu güzel maçtan sonra bu konulara bakmayalım. Bu maçı konuşalım. Bir dönelim bakalım neler oluyor." ifadelerini kullandı.
"DAHA İYİ OLACAĞIZ"
Kaleci Volkan'ı söylemeden edemeyeceğim. Maşallah. Mehmet Topal gençler kadar iyiydi. Hakan, İsmail, Hasan Ali... Hepsi çok istiyor oynamayı. Bu bizim için çok önemli. Daha iyi olacağız. (sporx)