Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında futbolcular Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu ile birlikte çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CENK TOSUN'DAN AZİZ SANCAR SÖZLERİ

İlk olarak söz alan Cenk Tosun, "Bizi son günlerde Nobel alıp gururlandıran Aziz Sancar'a teşekkürlerimizi iletiryoruz. İnşallah biz de bu şekilde gurulandırabiliriz. Milli takım çok güzel bir duygu. Kimsenin emeklerini görmemezlikten gelmiyor. Hocama teşekkür etmek istiyorum" dedi.

OKAY YOKUŞLU: "SABIRSIZIM"

Cenk Tosun'un ardından konuşan Okay Yokuşlu, "Önümüzde çok kritik iki maç var. Bu maçlarda bana güvenip kadroya alan hocama teşekkür ediyorum. İnşallah Çek Cumhuriyeti maçıyla iyi bir başlangıç yapıp, istediğimiz sonuçlar alabiliriz" dedi.

MİLLİLER'DEN VAN PERSIE YORUMU

Gazetecilerden gelen Robin van Persie sorusunu yanıtlayan Cenk Tosun, "Biz kendi işimize bakıyoruz. İnşallah yarın 3 puandan başka bir şey düşünmüyoruz. Van Persie'nin açıklamalarını da duymamazlıktan geliyoruz" dedi. Okay ise, "Biz kendimize bakmalıyız. Van Persie'nin bu açıklaması kendini bağla diye düşünüyorum" diyerek soruyu yanıtladı.

FATİH TERİM: "BEN ÖYLE ŞEYTANİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de sözlerine Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Aziz Sancar'ı kutlayarak başladı. Ardından Kazakistan-Hollanda maçının daha önce başlayacak olmasıyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan Terim, "Bu seviyelerde ben bunların çok fazla önem taşıdığını düşünmüyorum. Yani maçtan haber alacak bir takım, ona göre hücum ya da defans oynayacak. O yüzden bunlar kritik işler. Bu nedenle ben çok fazla önemsemiyoruz. İstiyorlarsa önce biz oynayalım, bizim neticeye göre oynasınlar. Açıkçası futbolun başka taraflarını düşünmüyorum. Sahaya konsantre oluyorum. Böyle şeytani düşünmüyorum. Hollandalı gazeteci olarak takdir ediyorum. Ama son günlerde hoca başka, sizler başka, hep işin başka taraflarını soruyorsunuz bize. Biz o tarafları düşünmüyoruz." dedi.

"HOLLANDA HOCASININ ATTIĞI MAİL..."

"Hollanda hocasının maili kritik. Ancak polemik noktasına gelirse ki hiç istemem, konu uzar. Onun için çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bizim seviyelerde çok rastlanan bir şey değil. Yadırganan bir şey. Açıkçası ne demek istediğini de okumak için çok bilgili olmaya gerek yok. Çok şey söylenebilir. Polemiğe gerek yok. Benim de çok hoşlandığım bir şey değil. Uzamaması için konuyu kapatmak lazım."

"HOLLANDA'NIN OLMAMASI SÜRPRİZ"

"Hollanda dünyanın en önemli takımlarından bir tanesidir. Burada olup olmaması daha belli değil. Ümit ederim olmaz, biz olacağız inşallah. Bizim onları yenmemiz bir sürpriz değildir. Türk Milli Takımı her yerde herkesi yenebilir. Hatta farklı yenebilir. Biz de farklı yendik. Orada da tesadüfi bir golle puan aldılar. Ama Fransa 2016'da Hollanda'nın olmaması sürprizdir."

"BİZ YAPSAK SORUŞTURMA AÇILIRDI"

"Biz böyle yapsak hakkımızda soruşturma açılır hakkımızda. İnsanlar böyle fırsatların gelmesini bekler, fırsatlar da insanların gelmesini bekler. O yüzden hiçbir mazeret kabul etmediğini, 2 maçta 4 puan almanın bizi götürdüğünü biliyoruz. Fırsatsa alın size fırsat. Birçok mücadele verdik. Bu takım sırat köprülerinden geçti. Dolayısıyla bir mazeret kabul edemem bundan sonra. Oyuncularımın da bu duygularda olduğunu düşünüyorum. Size söylediğim bu cümleleri onlara da söyledim. Gelen fırsatı değerlendirmek gerekir. Biz de bunu değerlendireceğiz. Çek takımına saygı duyuyorum. Hatta Çek ve İzlanda takımı grubu domine etti diyebiliriz. Tebrik ediyoruz. Biz soru gelince, yeri gelince ediyoruz. Çok da iyi bir takım. Ama burada onlar kadar isteyen, onlar kadar bu fırsatı değerlendirmeye kararlı bir Türk Milli Takımı var. Minimum 4 puan bizi götürecek. Biz de bunu alma niyetindeyiz. Biz onların alacağı sonuçlara bakmadan, sadece kendi takımımı ilgilendiren kısımlarıyla ilgili konuşuyorum. Bizim maçın kaderlerini tavsiyeyle ortaya koyanlar, önce kendi maçlarının galibiyetle biteceğinden bahsetmedikleri için beni onlar ilgilendirmiyor. Normal şartlar içinde en kötüyü düşünmek zorundayız. Bize 4 puan yetiyor."

DANNY BLIND'E SERT GÖNDERME

"Bundan daha sakin olurum. Bundan sonra zaten başka bir şey söylemesine gerek yok (Blind'in maili için). Ben birçok kupa kazanmış, birçok seviyede yarışmış biri olarak, çok yadırgadığım bir şey. Bu biraz tuhaf açıkçası... Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Onunla da bu konuda çok fazla muhattap olmak istemiyorum. Yani bir numaraların söyleyeceği sözler gibi gelmedi bana, daha çok iki numaraların söyleyeceği tarzdan sözler bunlar. Yavaş yavaş alışacak galiba bunlara... Biz kötü başlamışız, iyi götürüyoruz. Letonya'ya 4, Hollanda'ya 2 puan verdik. Çek ve İzlanda bizi orada yendi. Biz de turnuvaya iyi başlamadık ama oynanması gerektiği yerde de oynadık."