Euro 2016 elemelerinde F Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak 1958 Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez büyük bir turnuvaya katılma hakkı kazanan Galler, bu başarısıyla büyük bir sürprize imza atmıştı.
Ancak Galler’in başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Real Madrid’in yıldız oyuncusu Gareth Bale’in önderlik ettiği Galler, çeyrek final karşılaşmasında 1-0 geriye düştüğü maçta Belçika’yı 3-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Galler, 6 Temmuz Çarşamba günü Portekiz’in rakibi oldu.
 
Galler, İngiltere, Kuzey İrlanda ve İrlanda’nın turnuvaya veda etmesiyle birlikte Euro 2016’ya dört takımla gelen Britanya’nın tek temsilcisi durumunda. Galler’in ‘peri masalı’ futbola dair birçok önyargıyı yıkacak nitelikte.
Oyuncuların çoğunun Şampiyonlar Ligi Tecrübesi yok
Wales v Belgium - EURO 2016 - Quarter Final
 
Futbol otoriteleri, büyük maçlar öncesi turnuva tecrübesinin büyük bir avantaj olarak görüyor. Dün oynanan Galler ile Belçika maçında Belçika 11’inin tamamı Şampiyonlar Ligi tecrübesine sahipken, Galler’de ilk 11 başlayan oyuncuların 8’i kariyerinde daha önce hiç Şampiyonlar Ligi maçı oynamadı.
Futbolcunun haftalık ücreti antrenörün yıllık ücretinden fazla
Wales v Belgium - EURO 2016 - Quarter Final
Türkiye’de milli takım teknik direktörü Fatih Terim’e 3.5 milyon avro ücret ödenmesi çok tartışılmıştı. Türkiye’nin aksine Galler milli takımının başındaki Chris Coleman, yıllık 238 bin avro kazanıyor. Öyle ki, astronomik bir bonservis bedeliyle Real Madrid’e transfer olan Gareth Bale kulübünde haftada 357 bin Euro kazanıyor.
Coleman’ın bir özelliği de çeyrek finale kalan takımlar arasında en az ücret kazanan antrenör olması.
Turnuvanın yıldızı ama kulübü yok

Dün oynanan maçta Galler’in ikinci golünü atan Hal Robson-Kanu maçın oyuncusu seçilmiş ve en çok konuşulan isimlerden biri olmuştu.
Adına şarkılar yazılan ve turnuvada iki golle takımının en golcü ikinci ismi olan Robson-Kanu’nun halihazırda oynadığı bir takım yok ve iki aydır kulüp arıyor.
Eski takımı Reading geçtiğimiz mayıs ayında kendisine yeni sözleşme önermeyince boşa çıkan Kanu’nun turnuvanın sonunda hangi takıma gideceği ise henüz belli değil.