Engin AKGÜRBÜZ,Nice- VAN GAAL: "TÜRKİYE ÇOK ZORLU BİR RAKİP"

2014 Dünya Kupası Eleme grubunda da rakibimiz olan Hollanda ile Euro 2016 elemelerinde de karşılaşacak olan Milli Takımımızın gruptaki en zorlu rakibi yine Hollanda.

2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynadığımız her iki maçta da Türkiye'yi mağlup eden Hollanda grubun favorisi. Dünya Kupası'ndan sonra Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü olacak olan Louis Van Gaal, Euro 2016 Eleme Grupları ile ilgili yaptığı açıklamalarda; "Türkiye her zaman zorlu bir ekiptir. Grubun favori takımlarından biri de Türkiye. Ancak biz, grubu lider tamamladıktan sonra Avrupa Kupası'nı Hollanda'ya getirmek istiyoruz" açıklamalarına yer verdi. ÇEK CEPHESİNDEN PAVEL VRBA: "ZOR BİR GRUBA DÜŞTÜK" Euro 2008'de son dakikalarda kupanın dışına ittiğimiz Çek Cumhuriyeti, Euro 2016 Eleme Grupları'nda da yer alıyor.

Çek Cumhuriyeti Teknik Patronu Pavel Vrba Türkiye ile eşleşmeleri hakkında; "Daha kolay gibi görünen gruplar var, ama milli takımın başına gelirken tek amacımın Çek cumhuriyetini kalifiye etmek olduğunu söyledim. Hollanda Avrupa'daki iyi takımlar listesinin ilk çeyreğinde, Türkiye ve İzlanda gibi zor takımlar var, son ana kadar dünya Kupası'na katılma şansları vardı, Norveç'e karşı oynadıkları ve 1-1 berabere kaldıkları maçı seyrettim, 21 yaş altı ekipleri Avrupa şampiyonasını oynadı, bu grubun outsider takımı sayılabilir, Letonya ve Kazakistan eşleşmek istediğimiz takımlardı, bu gruptan çıkmak istiyoruz ve bunu başarmak için çok çalışacağız. Türkiye çok büyük bir futbol kalitesi. Çok zor bir gruba düştüğümüzü düşünüyorum ve Türkiye'nin muhtemelen Avrupa Şampiyonası'na katılacağını düşünüyorum. Bizde Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için çok çalışacağız" ifadelerine yer verdi. İZLANDA: "SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ"

Tarihte bugüne kadar 7 kez karşı karşıya geldiğimiz İzlanda, 2014 Dünya Kupası'na Play off'larda elenerek gitmeye hak kazanamamıştı. Bu durumu göz önünde bulunduran İzlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrímsson; "Zorlu bir gruba düştüğümüzü düşünüyorum. Türkiye ve Kazakistan deplasmanları bizim için çok zorlu olacak çünkü çok uzun bir yol kat edeceğiz. 2014 Dünya Kupası'na gitmeyi kıl payı kaçırmış son derece iştahlı bir takımımız var. Euro 2016 Eleme gruplarına bir sürpriz gerçekleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. LETONYA:"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Tarihindeki en büyük başarıyı Euro 2004 elemelerinde play-off karşılaşmasında Türkiye'yi eleyerek Turnuvaya katılarak elde eden Letonya, Euro 2016 Elemeleri'nde de rakibimiz oldu.

Euro 2016'ya katılma şanslarını değerlendiren Letonya Teknik Direktörü Marian Pahars; "Grubumuzun favori olan takımı Hollanda, kazanamayacakları mücadele yok, seyircilerimizi mutlu etmek ve Euro 2016 ya katılmak için çalışacağız. Türkiye hakkında konuşmak bile istemiyorum, Euro 2004 baraj maçlarını hatırladıklarından eminim, gruptaki diğer rakiplerimizde güçlü, İzlanda ve Kazakistan'da tehlikeli takımlar, herhalukarda elimizden gelen en iyi futbolu oynayıp gruptan çıkmaya çalışacağız. Biz Avrupa Şampiyonası'na katılmak için elimizden ne geliyorsa en iyisini yapacağız. Daha önce başardık ve yine başaracağımıza inanıyorum. Şu an favori olarak Hollanda ve Türkiye olarak gösteriliyor ancak grubun gizli favorilerindeniz" açıklamalarını yaptı. KAZAKİSTAN:"HEDEFİMİZ 5. TORBAYA YÜKSELMEK"

Grubun en zayıf ekiplerinden olan Kazakistan teknik direktörü Yuri Krasnozhan; "Zorlu bir gruba düştüğümüzü düşünüyorum. İzlanda da dikkate alınacak bir rakip ancak grubun asıl favorileri Hollanda, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti. Bizim asıl amacımız 6. torbadan 5. torbaya yükselmek" ifadelerine yer verdi. EA(MA)