Ercan ATA/ANKARA, () - KONYA'da 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Gençler Türkiye Eskrim Şampiyonası flöre erkek final müsabakasında Bora İsmail Biren ve Fatih Güneş arasında "Fair-Play"lik bir davranış sergilendi.

Türkiye Genç Milli Eskrim Takımı'nın antrenörü Recep Koç, Gençler Türkiye Eskrim Şampiyonası flöre erkek altın madalya müsabakasında milli eskrimci Bora İsmail Biren'in, yanlış karar veren hakemi uyararak altın madalyayı rakibi Fatih Güneş'e kazandırdığını açıkladı. Koç, sporcularıyla gurur duyduğunu belirterek, yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Gençler Türkiye Eskrim Şampiyonası flöre erkek altın madalya müsabakasında milli eskrimci Bora İsmail Biren ile Fatih Güneş finalde karşılaştı. Müsabaka, 14-13 Bora lehineyken Fatih atak yaptı. Bora parad ripost tuş alırken, bu esnada Fatih kontr-parad ripost ile tuş ile atak yaptı. Yani iki lamba aynı anda yandı. Tuş aslında Fatih'in oldu. Başhakem, tuşu Bora lehine verdi. Normalde Bora maçı 15-13 kazanıyor ve altın madalyanın sahibi oluyordu. Ancak bu esnada Bora, başhakemin yanına giderek, ''Hocam tuş benim değil, Fatih kontr-parad yaptı, tuş onun' dedi. Bora, kazandığı maçı rakibine verilmesini istedi. Bu uyarı karşısında maçın başhakemi kararını değiştirerek tuşu Fatih'e verdi. Bora'nın kazandığı karşılaşmada skor 14-14 oldu. Son tuşu ise Fatih yaparak skoru 15-14'e getirdi ve Bora'nın 'fair-play' davranışıyla altın madalyaya uzanan isim oldu."

Sporcularıyla gurur duyduğunu da vurgulayan antrenör Recep Koç, "Bize bu anı yaşatan sporcularıma ve onları yetiştiren ailelerine çok teşekkür ederim. Çocuklarıyla ne kadar gurur duysalar az gelir. Sporcularımla gurur duyuyorum, çünkü eskrimin nasıl bir spor dalı olduğunu, kişilere neler kazandırdığını herkese bir kere daha gösterdiler. Onlara ne kadar güvendiğimizi bir kere daha buradan söylemek istiyorum. Onlarla birlikte olmak ve çalışmak benim için ve onları tanıyanlar için inanılmaz bir gurur kaynağı. Türk Eskrim Milli Takımı'nın onlar gibi sporculardan oluşması, gelecekte daha iyi başarılara imzalar atacağımızın da bir kanıtıdır. Bize bu güzel ve üst düzey maçı yaşatan çok değerli sporcularım, müsabakanın ve 2014 yılının Türkiye Şampiyonu Milli sporcumuz Fatih Güneş'i, eskrim camiamıza ve diğer sporcularımıza örnek olacak dürüstlük, ahlak ve yüksek karakterini ortaya koyan, gönüllerimizin şampiyonu olan Bora İsmail Biren'i tekrar tebrik ediyor, birlikte takımdaki diğer sporcularımızla birçok başarıya imza atacağımız inancını paylaşmak istiyorum'' dedi.

ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANI BİLGİN: ''ONURLU BİR DAVRANIŞ

Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin ise Bora İsmail Biren'in çok onurlu bir davranış sergilediğini ifade ederek, ''İki milli eskrimcimizin harika mücadelesi, ortaya iki şampiyon ve ömür boyu unutulmayacak erdemli bir davranış öyküsü ortaya çıkarmıştır. Sporcunun hedefi madalya almaktır. Böyle üst düzey mücadelelerde 'başarı kazanmak, altın madalyaya ulaşmak için her yol mubahtır' düşüncesinin olduğu bir ortamda bu davranış çok onurludur. Bu davranışı sergileyen evladımızı yetiştiren ailemize şükranlarımızı sunuyorum. Onu çalıştıran hocamızı tebrik ediyorum. Bu haklı gururu Türk sporuyla paylaşıyorum'' diye konuştu.

ea (os)