ESKİŞEHİRSPOR, Arjantinli 23 yaşındaki golcü futbolcu Rogelio Funes Mori ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Eskişehirspor Portekiz'in Benfica takımının forvet oyuncusu Rogelio Funes Mori ile anlaştı. Eskişehir'e gelen Rogelio Funes Mori, Vali Henefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen törende 1 yıllık sözleşmeye imza attı. İmza törenine Eskişehirspor Kulübü Başkan Vekili Ahmet Yalçın, Teknik As Başkan Mehmet Akman ve Teknik As Başkan Yardımcısı Aytekin Aykın katıldı.
Arjantinli futbolcu Rogelio Funes Mori'nin transferinden memnunluk duyduklarını ifade eden Teknik As Başkan Mehmet Akman şunları kaydetti:
"Biz biraz sabırlı olalım diyoruz. Mali dengeleri gözetirken, sportif başarıyı göz ardı etmiş değiliz. Çok ciddi takımların istediği bir kardeşimizi kadromuza kattık. Bunun için de memnunuz. 1 yıllık kiralık olarak kadromuza kattığımız bu futbolcunun satın alma opsiyonu bizde. Yabancı oyuncuların her zaman uyum sürecinde sıkıntı yaşayabilecekleri için 1 yıllık kiralama yoluna gittik. Bonservisi ile almaya kalktığımızda Benfica ile anlaştığımız rakam üç buçuk milyon Euro. Transfer çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Sağ kanada uluslar arasında marka olan bir futbolcuyu transfer edeceği, anlaşmak üzereyiz. Bienvenu ve Goran'ı isteyen birçok kulüp var. Bu isimlerin gitmesi halinde yabancı kontenjanımız açılacağı için yabancı transfer çalışmalarımıza devam edebileceğiz."
Eskişehirspor'un renklerine bağladığı golcü futbolcu Rogelio Funes Mori de "Her şeyden önce yönetim bana güven gösterdi. Bu yüzden buraya geldim diyebilirim. Bana göstermiş oldukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye ligi ile ilgili bilgim vardı. Çok mücadeleci bir lig. Ben de burada kendimi ispatlayacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI