ESKİŞEHİRSPOR'un kendi sahasında Kardemir karabükspor ile oynadığı ve 0-0 biten maç sonrası düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "ilk devre oldukça dengeli geçen bir maç oldu. Bizim pozisyon üstünlüğümüz daha iyiydi. Son vuruş becerikliliğini biraz gösterebilseydik. Belki devreyi önde kapatabilirdik. İkinci devre çok normal, Eskişehirspor iyi bir takım. Özellikle ayağa iyi pas yapan bir takım. Baskılı geçeceği belliydi. Bizde savunma anlayışını çok iyi kurguladık. Bizim için eksik olan geçişlerde, ve hızlı hücum ederken sıkıntı yaşadık. Doğal sonucu olarak da Eskişehirspor'un baskısıyla karşılaştık. Bizim için alınan bir puan özellikle böyle bir takımdan böyle bir deplasmandan altın değerinde" dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da 2 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını iade ederek şunları söyledi:

"Rakibimiz Karabükspor son haftalarda iyi sonuçlarla beraber moral ve motivasyonu artmış formda bir ekip. Artı, disiplinli oynayan bir takım. Savunmasını iyi yapan ve bugünde gördük iyi kapanan bir takım. Bununla beraber kapanıp kontra atak futbolunu da iyi oynayan bir takım. Böyle bir takıma karşı hem ofansif anlamda üretken olup, gol bulmaya çalışırken, bir taraftan da pozisyon vermemek zorundasınız. Şöyle 90 dakikayı defansif anlamda değerlendirdiğimizde ikinci yarıdaki bir karambol, korner pozisyonu bir de rakibin vurduğu bir kafa var. Bunların dışında 90 dakikada pozisyon vermeden bu maçı getirmek bizim adımıza güzel. Gol yemeden de bitirmek güzel. İlk devrenin başında ikinci devrenin son bölümünde daha istekli oynadık. Ve pozisyonlar da ürettik. Ama geçen hafta olduğu gibi, oyunun hakimiyeti tamamen elimizde aldığımız bölümlerde de aslında daha üretken olabilirdik. Tabi defansif anlamda çok fazla sıkıntımızın olmadığını biliyoruz. Ama yinede yapmamız gerekenler var. Fakat bu istek ve arzuyla, artı oyun hakimiyeti, geçen hafta Trabzonspor maçında da gördük tamamen bizdeyken biraz daha üretken olmak zorundayız. Bundan sonraki çalışmamız gereken işimiz bu. Buna çalışacağız. Ama şu da tabii bence gözden kaçırılmaması gereken gerçek. İki haftadır maçın adamı rakip kaleciler oluyor. Bu da tabi bizim şanssızlığımız diyelim. Sonuçta tabi kendi sahamızda oynadığımız bir karşılaşmada iki puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama eksikliklerimizi her geçen hafta gidererek daha iyi bir takım olabileceğimizin umudu da var bende. Bu doğrultuda çalışacağız. Şimdi önce kupa maçı var. Sonra iki tane Kayseri deplasmanımız var. Kalan dört haftayı alabileceğimiz kadar puanlarla kapatıp, ilk devreyi daha iyi bir yerde bitirip, daha sonra içerde yapılması gereken değişiklikler ve devre boyunca tespit ettiğimiz eksiklikleri giderebilecek. hamleler yapmaya çalışacağız. Ama şunu söyleyebilirim ki; ben bu takımdan memnunum ve gelecekten de çok umutluyum."