ZİRAAT Türkiye Kupası finalinde çarşamba günü Galatasaray ile karşılaşacak olan Eskişehirspor kafilesi, Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) Konya'ya gitti. Takımlarını uğurlamak için gara gelen yüzlerce Eskişehirspor taraftarı meşaleler yaktı, patlayıcı torpiller attı. Atılan torpillerden biri basın mensuplarıyla röportaj yapan futbolcu Tarık'ın yanında patladı. Kısa süreli panik yaşayan Tarık uzun süre sol kulağını tuttu. Taraftarların yakıp attığı bir meşale ise YHT'ne binmek için yürüyen kadınların önüne düştü. Valizlerini yanan meşalenin yanına bırakıp kaçan kadınlar korku dolu anlar yaşadı.
Yüzlerce Eskişehirspor taraftarı YHT ile Konya'ya giden Eskişehirspor kafilesini uğurlamak için tren garında toplandı. Taraftarların oluşturduğu Bando Es Es Grubu gar önünde Eskişehirspor marşları çalarak kalabalığı coşturdu. Bir süre sonra Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcuların içinde bulunduğu otobüs tesislerden gar önüne geldi. Taraftarlar Eskişehirspor kafilesini yaktıkları meşalelerle, attıkları patlayıcı torpil ve maytaplarla karşıladı.
TARIK PANİK YAŞADI
Otobüsten inen Eskişehirsporlu futbolculardan Tarık Çamdal'a basın mensupları Çarşamba gün oynayacakları maçla ilgili sorular yöneltti. Tarık Çamdal soruları yanıtladığı sırada bir taraftarın attığı torpil yanında patlayınca panik yaşadı. Röportajı bırakıp sol kulağını tutan Tarık'ın yanına kulüp Başkanı mesut Hoşcan geldi. Tarık, kulüp yetkilileri tarafından YHT'ne götürüldü. Genç futbolcunun durumunun iyi olduğu belirtildi.
KADINLAR KORKTU
Eskişehirspor kafilesinin olduğu YHT ile Konya'ya gidecek olan yolcular trene doğru yürürken Eskişehirsporlu taraftarın bulunduğu yerden yanan bir meşale atıldı. Meşale valizleriyle yürümekte olan kadınların önüne düştü. Kadınlar valizlerini bırakıp sağa sola kaçıştı. Eskişehirspor Kulübü İdari As Başkan Mustafa Akgören taraftarların yanına giderek yanıcı ve patlayıcı madde atılmaması konusunda uyardı.
VALİ: BENİM TAHMİNİM 2-0
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da gara gelerek YHT'deki futbolcularla bir süre sohbet edip başarılar diledi. Vali Tuna gazetecilere yaptığı açıklamada,"Ligi bir tarafa bırakıyorum. Şuanda tamamıyla kupa finaline kilitleniyoruz. Eskişehir buna kilitlenmiş durumda. Burada yaşayan 10 binlerce 100 binlerce insan takımızın arkasındayız. Takımı uğurluyoruz. İnşallah biz de Çarşamba günü statta olacağız ve galibiyet ile döneceğimize yürekten inanıyoruz. Eskişehir birçok şeyi başarmış ve şuanda Türkiye'deki bütün takımların en çok koktuğu takımlardan biri. Biz takımıza güveniyoruz. İnşallah benim temennim daha doğrusu tahminim daha fazlası 2-0. Daha fazlası olabilir diye düşünüyorum. Bakın bunu eski bir Galatasaraylı olarak söylüyorum. Başarılar diliyorum. Yolları açık olsun" dedi.
O KUPAYI ALIP GELECEĞİZ
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan da "Hepimiz çok heyecanlıyız. Bugün bir coşku içerisinde buraya geldik. Taraftarımız zaten her zaman yanımızda trenle hepimiz gidiyoruz. Çarşamba günü de maçımız var. İnşallah rabbim yazdıysa o kupayı da alıp bu şehre geleceğiz. Buna, inancımız tam takım içinde motivasyonumuz tam. Her şeyimiz iyi. Artık bundan böyle sahada teknik ekibimiz ve futbolcularımız konuşacak. Bizde onları zevk ve heyecan ile sevgiyle coşkuyla izleyeceğiz. Destekleyeceğiz. Sonrada nasipse kupamızı alıp şehrimize geleceğiz. Camiamıza hediye edeceğiz" dedi.
BU ŞEHRE 40 YIL SONRA KUPA MUTLULUĞUNU YAŞATACAKLAR
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sağlam, "Tabi şehir tamamıyla bu maça kilitlenmiş durumda. Allah'ın izni ile futbolcu kardeşlerimde nasıl bir sorumluluk içinde olduklarını çok iyi biliyorlar. Onlar çıkacaklar kendilerine yakışacağı yapacaklar. Bu şehre kırk yıl sonra kupa mutluluğunu, onurunu yaşatacaklar. İnşallah, Allah'ın izni ile Perşembe günü hep beraber maçtan sonra kupanın mutluluğunu çıkaracağız" dedi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile taraftarlar, YHT ile Konya'ya hareket eden Eskişehirspor kafilesini el sallayarak uğurlardı.

EK,U(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)