Eskişehirspor Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulu başladı.

Toplam 395 delegenin imzasıyla yeterli çoğunluk sağlanarak başlanan toplantıda, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Necat Banaz, seçildi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, son üç seçimin, yeterli çoğunluk sağlanarak ilk günde gerçekleştirilmesinden dolayı kongre üyelerine teşekkür etti.

Eskişehirspor'un zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Hoşcan, "Mayıs 2015'te güzel bir kongreden sonra, yola çıktığımız andan itibaren olumsuzluklar yaşadık. Lig başlamadan kongre sesleri yükseldi. İki kez seçimle gelmiş bir başkan ve yönetim olarak bize yapılan olumsuz eleştirileri kınıyorum. İtibarsızlaştırmanın ve bununla birlikte ben ve arkadaşlarımı istifaya davet etmenin, kulübe ve camiaya zarar verdiğini herkes görüyor. Yeniden kongre istenmesi üzerine karar aldık" diye konuştu.

Hoşcan, takımın motivasyonunun bozulmaması için kongrenin devre arasında yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Kasım ayının başından beri kongre ve istifamızı isteyenlerin aday olmak için yaptığı görüşmeleri ve toplantıları herkesin takdirine bırakıyorum. Bugün bakıyorum, bu konuşan kişilerin burada olmadığını görüyorum. Aday olmayı düşünmüyorduk. Bu söylemleri kamuoyuyla paylaştık. Aday olacağını söyleyen, basın önünde kamuoyunu farklı yönlendirenlerin, kongrede aday olmamasını esefle kınıyorum. En büyük zararı kendi kendimize veriyoruz. Eskişehirspor camiasının birlik ve beraberlik içinde olmasını istedik."

"Kimseyle kavga içinde olmayacağım"

Hoşcan, Eskişehirspor'un en önemli sorununun kaynak oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve sponsor gelirleriyle büyük bir borcu ödemeye çalıştıklarının altını çizen Hoşcan, "Varlık oluşturamadık. Borcu döndürmek için büyük mücadele ettik. Buna devam edeceğiz. Sportif başarı olmadığı müddetçe kimse hiçbir şeye bakmıyor. Sorunları çözmeye yönelik kimsenin yorumu yok. Kimseyle kavga içinde olmayacağım. Birleştirici olmak zorundayım. Taraftarıma Torku Konyaspor maçından önce başlattıkları kampanyadan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hoşcan, transfer çalışmalarına da değinerek, "Şu anda iki stoper, bir orta saha transferi bitmiştir. Kavganın değil uzlaşmanın olduğu bir ortamda, ortak hareket edilmesi gerekiyor. Dün takımıma, kongre süreci olmasına rağmen para ödemiş bir başkan olmaktan gururluyum. Eskişehirspor'u zor durumdan kurtarmak için kenetlenelim" ifadelerini kullandı.

ESKOD kendi adayını çıkardı, divan kabul etmedi

ESKOD (Eskişehirspor'u Koruma Derneği), seçimlere geçilmeden liste çıkararak Mesut Hoşcan'a  rakip olmak istedi. Divan kurulu, ESKOD'un bu isteğini geri çevirirken, daha sonra bu istek kabul gördü. ESKOD'un başkan adayı olarak Uğraş Erkayman olurken, yönetim kurulu listesi içerisinde taraftarların yer alması dikkat çekti.

Uğraş Erkayman, Mesut Hoşcan'ın verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini belirtirken, kürsüye çıkan Mesut Hoşcan, Uğraş Erkayman'ı yanına çağırarak dostluk mesajı verdi. Mesut Hoşcan açıklamalarının ardından seçime geçilmesini istedi.

Bu arada  kongrenin yapıldığı alan çevik kuvvet ekipleri ve tomalarla korunuyor.

Oy verme işlemi tamamlandı

Seçimde oy verme işlemi sona ererken, sayıma geçildi.

Birinci sandık

Mesut Hoşcan 48 oy alırken, Uğraş Erkayman 28 oy, 2 geçersiz oy, 2 boş

İkinci sandık

Mesut Hoşcan 58, Uğraş Erkayman 21, 2 geçersiz oy, 9 boş

Üçüncü sandık

Mesut Hoşcan 59, Uğraş Erkayman 19, 1 geçersiz oy, 2 boş

Dördüncü sandık

Mesut Hoşcan 57, Uğraş Erkayman 25, 2 geçersiz oy, 1 boş

Beşinci sandık

Mesut Hoşcan 47, Uğraş Erkayman 23, 3 boş