ESKİ FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANINDAN YENİ BAŞKANA TAZMİNAT DAVASI







KEMAL ULUSU, YILDIRIM DEMİRÖREN'E TAZMİNAT DAVASI AÇTI Eski başkanlardan Kemal Ulusu, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulunda mevcut başkan Yıldırım Demirören'in kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle bugün tazminat davası açtı.



Bu konu ile ilgili olarak Eski Futbol Federasyonu başkanlarından Kemal Ulusu bir Basın açıklaması yayınladı.



Kemal Ulusu'nun açıklaması şöyle;



Bugün TFF Bşk'nı Sn.Yıldırım Demirören'e karşı, İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde, 2013/388 sayılı dosya ile, manevi tazminat davası açtığımı bilginize sunuyorum. En doğru kararı yüce Türk Adaletinin vereceğine de inanıyorum.



Değerli basın mensubu arkadaşlarım;



Bu yıl Haziran ayında yapılan TFF Genel kurulunda,yapmış olduğum konuşmam malumunuzdur(Youtube da izlenebilir).



Bu konuşmamda, nezaket ve terbiye hudutlarını hiç aşmadan yaptığım çok doğru ve gerçek tesbitlerle Sn.Bşk.Y.Demirören'e, gayet yapıcı tenkitlerde, hatta tavsiyelerde bulunmuştum.



Mesela:1Kendisinin bir TFF Bşk nı olarak, başta Bşk.lık yaptığı kulübü BJK olmak üzere, GS.ın,Trabzonspor'un,Bursaspor'un vb.takımların maçlarına gidememesini eleştirmiş ve bunun muhakkak bir çaresini bulmasını önermiş vede en önemlisi,bir TFF Bşk.nının, Başkanlığını yaptığı takımların maçlarına gidememesinin,Bşk.lık otoritesini sarsar diye dikkatini çekmiştim.



2-UEFA nın kuluplere verdiği cezalar hk.başta yine Başkanlığını yaptığı BJK kulübüyle,FB,Trab.Sp. kulüp taraftarlarına ve futbol kamuoyuna gerekli açıklamaların zamanında yapılması gerekliliği üzerinde durmuştum.



3-TFF Hukuk,Disiplin ve Tahkim kurulları arasındaki uyumsuzluğa değinerek,birinin verdiğini,diğerinin bozduğunu,verilen cezaların ertelenmelerinde büyük sıkıntıların doğduğunu,bunun da huzursuzlar yarattığını vurgulamıştım.



Bu ana hatlar dışında TFF Kanununun ve Genel Kurul yapısının muhakkak değişmesi gerektiğini,TFF Bşk.seçiminin KULÜPLER BİRLİĞİ'NİN HEGOMONYASINDAN çıkarılarak, Başkanın SEÇİN'LE DEĞİL, GERÇEK DEMOKRATİK BİR SEÇİMLE GÖREVE GELMESİNİN ŞART OLDUĞUNU,BU ŞEKİLDE GÖREVE GELEN FEDERASYONLARIN KULÜPLERİN BASKISINDAN KURTULAMIYARAK,ÖZERK DAVRANAMIYACAĞINI, DOLAYISIYLA,GÜÇLÜ OLAMIYACAĞINI VURGULAMIŞTIM.



Hatta Bşk.seçimindeki 1/5 imza şartının, ki 300 delegeden 60 ının imzası ile Bşk.lık seçimine girmenin insan haklarına ve usule uygun olmadığını(300 DELEGEDEN 60 İMZA İLE, ANCAK 5 KİŞİNİN SEÇİME GİREBİLECEĞİ,6.KİŞİNİN KATILAMIYACAĞI GERÇEĞİYLE)ve bunun içinde şahsen Anayasa Mahkemesine müracaat edeceğimi de kesin bir ifade ile Genel Kurul üyelerinin bilgine de sunmuştum.



Değerli arkadaşlarım,bu Bşk.lık seçim maddesi TFF Genel Kurulunda Ana Statüyle karar altına alındığından,Anayasa mahkemesine müracaat edebilmek için, ilk TFF Genel Kurulunda, önce FED.a yazılı müracatla, Ana Statüdeki bu maddenin değiştirilmesi hususunu, Genel Kurulun gündemine alınmasını vede oylanmasını talep edeceğim.TFF nin bunu gündeme almadığı veya aldığında,Genel Kuruldan ret çıktığı takdirde, bu maddenin değişmesi için ancak o zaman ANAYASA MAHKEMESİNE baş vurabileceğim.



Sn.Başkan benim bu iyiniyetle yaptığım konuşmalarıma karşılık olarak,Denetleme kurulunun malum uzunca raporunun okunması sırasında benim ve arkadaşlarımın, Genel Kurul salonu dışına çıkmamız sırasında(ki benimle birlikte tüm salonun 3/4 de çıkmıştı,TV.lerde görülebilir)raporu alelacele okutturarak,diğer maddeleri de çabucacık geçiştirerek kürsüye çıkmış vede kendisine en ağır sözlerle hitap eden 2 Genel Kurul üyesine cevap dahi vermeden,direk beni muhatap alarak,sorularıma değil,şahsıma ağır ve haksız suçlamalarda bulunmuştur.Yaptığı bu suçlamalar o tarihlerdeki tüm Tv.lerde,gazetelerde mevcuttur,sizlerce de çokiyi bilinmektedir.



Bu yanlış beyanların içinde sadece biri benim sorularıma cevap mahiyetinde verilmiştir,o da şudur.Sn.Bşk.bana cevaben demiştir ki.



"Ben tüm maçlara gideceğim".Genel kurul bitmiş,sezon açılmış,ama Sn.BŞK.MAALESEF VERDİĞİ SÖZÜ TUTAMIYARAK, BJK BAŞTA OLMAK ÜZERE, HİÇBİR MAÇA GİDEMEMİŞ VE TÜM STADLAR" YETER DEMİRÖREN YETER" SESLERİYLE HEP İNLEMİŞTİR.



Netice olarak durum ayan,beyan ortadadır.Bşk o hezeyanla, gücü ancak o sırada bana yettiği için,hırsını benden çıkartmaya kalkmıştır.O hırs ve heyecanla da,kongreyi izleyen genel kurul üyeleri ve binlerce TV,izleyicisi önünde,bir TFF BŞK.nına yakışmayak şekilde hırçınlaşarak, hata üzerine hata üzerine hata yapmıştır.



Genel kurulu bitimini takibeden günlerde,kendisine karşı hemen bir dava açmayı düşündüysemde,zamanında o makamda bende bulunduğum için, etik bulmamış ve açmamıştım,ama her geçen günlerde, başta BJK olmak üzere tüm futbol camiasından,sokaktaki insanlardan bana"SN.BŞK.BU KİŞİNİN SİZE BU AĞIR İTHAMLARINA KARŞI NEDEN? DAVA AÇMIYORSUNUZ.BİZLER SİZİ TANIYORUZ,AMA YA TANIMAYAN BİLMEYENLER,NEDEN? SİZİ YANLIŞ TANISINLAR"sözlerinin beni çok etkilemesi vede ilk yapılacak TFF Genel Kurulunda, değerli üyelerimiz karşısına bu lafları yemiş olarak çıkacağımın düşüncesiyle,kısa bir zaman önce, iyice düşünerek kararımı verdim vede önce aileme sonra da yakın dost ve arkadaşlarıma,avukatlarıma da danışarak,DAVAMI AÇTIM.



Bu güne kadar hepinizin çokiyi bildiği ve tanıdığınız kimliğimle,şeref ve haysiyetimle T.Futboluna vede camiasına elden geldiğince hizmet etmeye çalıştım,hala da çalışıyorum.Tüm ikili ilişkilerimde sevgi ve saygım hep en ön planda oldu.Başım hep dikti.İşte şimdi benim bu dik başımı indirme gafletinde bulunan bu kişiyi,ÖNCE ALLAHIMA,SONRA DA YÜCE TÜRK ADALETİNE HAVALE ETTİM.En doğru kararın çıkacağına yürekten inanıyorum." ERCAN ATA - ANKARA / EA(GH)