Ercan ATA, Ankara- Erzurumspor'un son 10 yılında görev yapan yaklaşık 200 yöneticisine, Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, kulübün 3.5 milyon lirayı aşan vergi borcunun ödenmesi için tebligat gönderdi.

Erzurumspor'da 2003-2010 yılları arasında görev yapan yaklaşık 200 yönetici, 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması halinde vergi dairesi, idarecilere haciz başlatacak.

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında "ödeme emri" gönderilen yöneticilerin, Erzurumspor'un 3,5 milyon lirayı bulan vergi borcunu ödemeleri isteniyor.

Ekonomik sorunlarını aşamayarak, 2010 yılında profesyonel liglerden çekilmek zorunda kalan Erzurumspor'u yaşatabilmek için sorumluluk alan yaklaşık 200 kişi, kulübün vergi borcunu ödemeyle karşı karşıya kaldı. Her yöneticiye, görev aldığı dönemleri kapsayan "ödeme emri" gönderilirken, borcun ödenmemesi halinde yöneticilere yasal takibat yapılacağı belirtildi. Aralarında AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk'ün de bulunduğu, işadamları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ile yönetim kurulu üyeleri, bürokratlar, devlet memurları, devlet sanatçıları ve emeklilerin de bulunduğu 200 kişi, bir anda icra tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. ESKİ YÖNETİCİLER, "TOPLUMSAL BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan söz konusu borçla ilgili bugüne kadar hiçbir ihbarname almayan yöneticiler, kendilerine gönderilen ve 7 gün içerisinde ödenmesi istenilen "kesinleşmiş" borçlarla ilgili "ödeme emri" ile büyük bir şok yaşadılar. Konuyu yargıya taşıyan Erzurumspor'un eski yöneticileri, ortada ciddi bir haksızlık bulunduğunu öne sürerek, "Bu yanlışlığın ve haksızlığın giderilmesi gerekiyor. Şehrimizin kulübünü yaşatabilmek için yaptığımız çalışmaların, fedakarlıkların karşılığı bu olmamalıydı. Vergi Dairesi, herkesten kendi dönemiyle ilgili vergi borcunun tamamını istiyor. Yani sizin döneminizde 500 bin lira vergi borcu oluşmuş ise, Vergi Dairesi bunun tamamını bir yöneticiden istiyor. Deniyor ki, "devlet kimden bu parayı bulursa, ondan alır." Bu mantık insanları iflasa, batağa sürükler. Toplumsal bir felaketle karşı karşıyayız " dediler. HUKUKÇULAR: KONU YARGIYA TAŞINMALI.

Konu ile ilgili hukukçular ise yapılan işlemin eksik, hatalı ve hukuka aykırı aykırı. Bu konu hakkında hukuki süreçlerin başlatılması gerektiği ifade edildi.

Öte yandan Diyarbakırspor, Vanspor, Malatyaspor, Manisaspor, Kocaelispor ve Sakaryaspor yöneticiler hakkında da aynı sorunlar yüzünden yasal işlem başlatılacağı veya başlatıldığı ifade edildi. EA (UD)