ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, çalıştırdığı takımın maçı kaybetmesinden sonra oğlunun okula gitmek istemediğini söyledi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü tarafından düzenlenen 'Kariyer Söyleşisi'ne, Süper Toto Süper Lig'de mücadele eden Eskişehirspor'un başkanı Mesut Hoşçan ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam katıldı. Söyleşiyi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar ve çok sayıda öğrenci izledi.
Söyleşinin soru- cevap kısmında öğrencilerin "Sahalarda fair-play göremiyoruz" görüşünü değerlendiren Sağlam, şunları kaydetti:
"Ülkemizde kazanma baskısı spora ait birçok değeri ve güzelliği ortadan kaldırıyor. İnsanlar tuttukları takımın aldığı neticeyle kendine toplumda statü belirler hale geldi. Kazanan takımın taraftarına bir bakıyorsunuz, ertesi gün okula geliyor, iş yerine gidiyor kral gibi, oranın sahibi gibi. Kaybedene bakıyorsunuz; ben oğlumdan biliyorum, bunu Beşiktaş'ta, Bursa'da yaşadım, Eskişehir'de yaşıyorum; maç kaybettiğimiz zaman evde kavga çıkıyor. Hanım beni arıyor, diyor ki 'Oğlumuzla bir konuş. Yarın okula gitmeyecekmiş.' Olmayan şeyler değil. Adam maç kaybediyor, ertesi gün işe gitmiyor, 'Ben nasıl insanların içine çıkacağım?' diyor. İş bu hale geldi. Bu baskı, insanlara o kadar farklı şeyler yaptırıyor ki bundan kurtulmamız lazım. Biz oyuncularımıza da söylüyoruz. Sevincini yaşarken kaybedeni aşağılamayacak, rencide etmeyecek şekilde sevincini yaşayacak. Kaybeden de kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını düşünerek geleceğe bakacak."
'BEŞİKTAŞ'A DÖNER MİSİNİZ?' SORUSU
Sağlam, söyleşiyi takip eden Beşiktaş taraftarı bir öğrencinin "Beşiktaş'a dönmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna önce "Başkan yanımdayken sorduğunuz soruya bakın" yanıtını verdi. Sağlam'ın bu cevabı, salondaki öğrencileri güldürdü.
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşçan ise "Biz güzel soru sorarsınız diye bekliyorduk" deyince Beşiktaşlı öğrenci, "Eskişehir'de başarı kazandıktan sonra" diye ekledi. Başkan Hoşçan, "Şimdiki gençler çok zeki" diyerek sözü Sağlam'a bıraktı. Ertuğrul Sağlam ise hiçbir kulüpten kavgalı ayrılmadığını hatırlatarak, "Sakın yanlış anlaşılmasın. Allah bize burada büyük başarılar nasip eder ama profesyonel hayatta ayrılma oluyor. Burada da güzel bir şekilde çalışıp ayrıldığımız zaman, dönebilmenin kapılarını açık bırakarak gitmek en olumlu şey. Çalıştığım hiçbir kulüple alakalı geri dönme endişem yok" ifadelerini kullandı.
Söyleşi sonunda Hoşçan ve Sağlam'a plaket verildi.