Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul- Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın 4 forvet ısrarı, ligin geride kalan 14 haftasında başarılı oldu.

Yanal, geriye düştüğü ya da berabere giden maçlarda risk alarak sahada 4 forvetle yer aldığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

Elinde birbirinden kaliteli 4 forvet oyuncusu bulunan Fenerbahçe teknik direktör Ersun Yanal, bu oyuncuları en verimli şekilde kullanıyor.

Daha çok Emenike-Webo ikilisi arasında rotasyon yapan Yanal, zaman zaman gol bulmak için Kuyt, Sow, Webo ve Emenike'yi aynı anda sahaya sürdüğü maçlardan alnının akıyla çıktı.

Kayseri Erciyesspor karşısında maç berabere seyrederken son 13 dakika 4 forvetle sahada yer alan Fenerbahçe, son dakika golüyle 3 puanı kazandı. İki hafta sonra yine deplasmanda oynanan Bursaspor mücadelesinde de bu dörtlü Sarı-lacivertliler gerideyken buluştu, 23 dakikada maçı çevirdi. Antalyaspor maçında skor 1-1 iken 28 dakika sahada kalan bu dörtlü takımına galibiyeti sağladı. (62'de Emenike girdi, Sow'a gol pasını verdi). Çaykur Rizespor maçında skor 1-1 iken teknik direktör Ersun Yanal, 70, dakikada Webo'yu sahaya sürerek forveti 4'ledi. Bu hamlenin ardından F.Bahçe, bu dörtlünün sahada kaldığı 16 dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi (83'de Webo gol atıyor, 86'da Sow çıkıyor) NÖBETÇİ GOLCÜLER WEBO VE EMENİKE F.Bahçe, bu sezon geride kalan 14 haftada oynadığı 6 maçı son dakikalarda bulduğu gollerle kazandı. Sarı-lacivertli takımda dönüşümlü olarak yedek kulübesinde oturan Emenike ve Webo F.Bahçe'nin nöbetçi golcüleri oldu. Her iki oyuncunun sonradan oyuna girip skora yaptığı katkı dikkat çekiyor. Emenike yedek başladığı Kayseri Erciyesspor maçında 90. dakikada attığı golle takımına 3 puanı kazandırırken, sonradan oyuna girdiği Antalyaspor maçında da Sow'un attığı golün asistliğini yaptı. Bursaspor ve Çaykur Rizespor maçlarına yedek başlayan Webo ise her iki deplasmanda da ağları havalandırmış ve galibiyetle önemli rol oynamıştı DEPLASMANLARDA KİLİDİ AÇAN İSİM Süper Lig'deki son iki maç olan Beşiktaş derbisinde ve Rize deplasmanında formasını Emenike'ye kaptıran Pierre Webo, özellikle kulübeden gelip takımını galibiyete taşıdığı maçlarla dikkat çekti.

Rize karşısında 71. dakikada Alper Potuk'un yerine oyuna dahil olan Kamerunlu yıldız, 83'te ağları havalandırdı.

Süper Lig'de bu sezon 6. golüne ulaşan Webo bu gollerden 5'ini deplasmanda atmış oldu. İLK 11'DE SAHAYA ÇIKTIĞI 6 MAÇTA GOL ATAMADI Webo ilk 11'de sahaya çıktığı 2. haftadaki Eskişehirspor, 5. haftadaki Elazığspor, 6. haftadaki Gençlerbirliği, 7. haftadaki Trabzon maçı, 8. hafta K.Erciyesspor ve 11. haftadaki Galatasaray derbisinde gol kaydedemedi. UD (UD)