Uğur DEMİRKIRDI/SEVİLLA, () - SEVILLA'da oynanan hazırlık maçında Kanada'ya 72 - 66 mağlup olan A Milli Basketbol Takımı'nda başantrenör Ergin Ataman, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman, ilk ciddi hazırlık maçlarını oynadıklarını belirterek, "Maçta bugün 14 oyuncumuza da şans verdik. 14 oyuncuyu da kullandık ve herkesin neler yapabildiğini şu dönemde tespit etmemiz gerekiyor ki, Dünya Kupası için kararımızı verelim, 12 kişilik kadroyu belirleyelim."

"SAVUNMADA İYİYDİK, HÜCUMDA AKSADIK"

Mücadelenin savunma yönünü iyi yaptıklarını dile getiren Ataman, hücumda ise uzunlar dışında pek sayı üretemediklerini söyledi. Ataman, şöyle konuştu: "Maçın tamamında aslında savunmada, ribaundlarda son derece istekli savaşan ve iyi savunma yapan bir takım vardı. Sadece 1. periyotta 23 sayı yedik, onun dışında bakıldığı zaman savunmada istediklerimizi çok iyi yaptık. Ama hücumda sadece uzunlarımızdan sayı bulduk. İlk devre attığımız 33 sayının 25'ini Ömer Aşık, Oğuz Savaş ve Kerem Gönlüm'den alabildik. Kısalarımızla maalesef sayı üretemedik. Hücumda oldukça zorlandık, tam bir skorer çıkaramadık, dış adamlar düşük yüzdelerle oynadı. Düşük bir yüzdemiz var ama pota altından da kısa adamlarımızın delici hareketlerinden bir türlü sayı bulamadık. Potaya gittik, ama sayı bulamadık. Takımımın oyunundan memnunum. Kanada tecrübeli bir takım, 9. hazırlık maçlarını yapmışlar, bizden çok daha hazırlar. Bizim açımızdan çok iyi bir hazırlık maçı oldu, ama tabii ki özellikle hücumda çok daha iyi olmamız lazım, kendimizi geliştirmemiz lazım. Sonuçta bu maçları kazanmak istiyoruz, ama 14 oyuncuya da şans verdiğimiz için kolay değil. Kanada takımı 7-8 oyuncu ile oynadı. Biz ise 14 oyuncuyu oynattık. Galip gelmek isterdik, ama ben takımımdan memnunum. Burada galip gelmek çok önemli değil, önemli olan Dünya Kupası'na en ideal kadro ile gitmemiz."

"İKİ İSPANYA MAÇI BİZİM İÇİN TAM BİR TEST OLACAK"

Ergin Ataman, İspanya ile oynayacakları iki hazırlık maçının kendileri için tam bir test olacağını dile getirdi. Ataman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradan Granada'ya geçeceğiz. İspanya ile oynayacağız. İspanya iyi bir takım. Bana göre Dünya Şampiyonası'nın favorisi. ABD'den de daha iyi bir takım görüntüsü var. NBA oyuncuları oldukça iyi. Diğer isimler de çok iyi, ağır bir kadro. Kendimizi sınamamız açısından çok iyi olacak. Üst üste 2 maç yapacağız. İspanya ile birini 12 Ağustos'ta Granada'da, birini 14 Ağustos'ta İstanbul'da oynayacağız. Burada tabii özellikle İstanbullu sporseverleri bir şölen bekliyor. Çünkü İspanya takımı çok iyi bir takım. Burada Angola karşısında gördük, 10 bin seyirciye oynadılar. Bir NBA takımı gibi oynuyor. Bizim açımızdan çok iyi bir test olacak."