ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, engelli çocuklar için basketbol kursu açıldı. 20 engelli çocuk, hafta sonu beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde basketbol oynayarak stres atıyor.
Ereğli Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığı'nın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün desteği ile açtığı basketbol kursuna 20 engelli katıldı. Engelli çocuklar, hafta sonları spor salonunda gerçekleştirilen kursta beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde basketbol oynuyor. Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık da salonda basketbol oynayan çocukları ziyaret ederek moral verdi. Engellilere basketbol topu hediye eden Başkan Posbıyık, Ereğli'de engelli çocukların bir araya getirilerek bu tür faaliyetlere katılmalarını sağlamanın çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:
"Bu bir takım çalışması. Sadece bir ya da iki kişinin yapacağı bir iş değil. Kent Konseyi başkanı ve üyeleri ile birlikte çok değerli öğretmenlerimiz büyük fedakarlıklar yaparak bu çocukları bir araya getirmeye çalışıyorlar. Toplumdan hiç kopmuyorlar. Zaten onların eğitilmesi ve belirli noktaya getirilmesi çok önemli. Bu tür faaliyetlerle onların toplumla iç içe olmalarına destek oluyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor."