KAYSERİ Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, 9 haftada hakem hatalarından 11 puan kaybettiklerini iddia etti, "Yetkinizi kullanamıyor, pozisyonları göremiyor, rakip takımlar büyük olunca korkuyorsanız ne işiniz var o sahada" dedi.
"FUTBOLCUN ÇİRKİNLİĞİ BÜYÜK TAKIMLARIN KORUNMASIYLA BAŞLIYOR"
Hacı Boydak Kulüp Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Ziya Eren, ilk 9 hatayı değerlendirdi.  Yayıncı kuruluştan alınan görüntüler eşliğinde hakem hatalarıyla kaybettikleri puanları izleten Başkan Eren, şöyle devam etti:
"Fenerbahçe maçında Caner’in Yasin’e tekme attığı pozisyonuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, (Yasin mahkemeye başvursa, Caner kasten adam yaralamaktan ceza alır) dedi. Hakemler bu pozisyonları görmüyor ya da veremiyor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da mı (PFDK) görmüyor? Türk kamuoyu ayağa kakıyor, PFDK'den ses yok. Bu insanlık suçu, başka bir şey değil. Türk futbolunun kirlenmişliği ve çirkinleşmesi büyük takımların korunmasıyla başlıyor. 3 takımı ayrı tutarsanız geri kalan 15 takımın hiçbir hükmü yok."
Bu sezon oynadıkları 9 maçtan 7'sinde oluşan hakem hatalarının maliyetinin kaybettikleri 11 puan olduğunu belirten Başkan Ziya Eren, hakem hatasının ötesinde kasti olayların olduğunu düşünmek zorunda bırakıldıklarını anlatırken şunlar ısöyledi:
"Hak etmeyen adama hak etmediği unvan verilmiş oluyor. Oynadığımız 9 maçın 7’sinde inşallah başka düşünce yoktur. Takımımız üzerine inşallah başka oyunlar oynanmak istenmiyordur. 2006-2007 sezonundan beri yöneticilik yapıyorum. Ara verdiğim dönemler olmuşsa da hiçbir zaman bu tür toplantı yapmak zorunda kalmadım. Ama öncelikle hiçbir mazeretin arkasına sığınmak, olayları hakem hatalarına bağlamak gibi düşüncemiz asla yok. Ama size karşı yapılan olumsuzluk ve haksızlık devamlılık arzeder, yıldırma, psikolojinizi bozma ve direk sonuca yansıyorsa feryat etmemek büyük suç ve camiaya yapılan saygısızlıktır. Erciyesspor'umuz yöneticiliğini yaptığım dönemde Türkiye’ye örnek kulüp olarak anılmıştır. Teknik direktör ve futbolcuların can ata ata gelme arzusunda olduğu kulüp olmuş, teknik direktör, futbolcu ve çalışanına gününde ödemesini yapan, ulusal lisansını alan her türlü vecibesini yerine getiren kulüp olmuştur. Suskunluğumuz bilmemekten değil, seçilmiş olan federasyona olan saygımızdan olduğunun bilinmesini istiyoruz. Fakat sabrın tükendiği, bardağın taştığı bugün itibarıyla sözün bittiği yerdeyiz."
ERCİYESSPOR’UN PAZARTESİ YA DA CUMA İSYANI
Başkan Ziya Eren, kendilerinden başka cuma ve pazartesi günü 5 maç oynayan başka takım olmadığını, 9 maçın 3’ünü cuma, 2’sini pazartesi günü oynadıklarını hatırlatırken de şöyle konuştu:
"Kayseri derbisini bile pazartesi oynadık. Taraftar sıkıntımız olduğu doğru ama maçların cuma ve pazartesi olması da taraftar sayısını düşürüyor. Herşey mi bize tesadüf ediyor? Cuma oynamayan birçok kulüp var. Lütfen Kayseri Erciyesspor ve zulüm gören, eziyet gören Anadolu takımlarını yalnız bırakmayın. Sesimizi federasyon, Merkez Hakem Kurulu ve PFDK’ye maille duyuralım. Aksi takdirde biz sesimizi duyurmadığımız sürece üstümüze gelmeye devam edecekler. Gerekiyorsa birlikte yürüyelim. Bu sunumlardan sonra da eğer görevlerini yapmayacaklarsa gereğini yapsınlar."
5 FUTBOLCU KADRO DIŞI
Bu arada yönetim, kötü sonuçların ardından teknik direktör Fuat Çapa'nın da raporu doğrultusunda Bjorn Vleminckx, Sinan Kaloğlu, Ziri Hammar, Ekrem Ekşioğlu ve Erhan Güven'i süresiz kadro dışı bırakarak A-2 takımına gönderdi. Vleminckx’e disiplinsiz davranışları ve takım ruhuna aykırı hareketleri, İbricic, Hammar ve Traore’nin tatilden geç döndükleri için ertelenen para cezaları da yürürlüğe konuldu.