ZİRAAT Türkiye Kupası 4'üncü Tur maçında eski takımı Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkacak Fethiyespor teknik direktörü Engin İpekoğlu, kupa maçlarının sürprizlere açık olduğunu belirterek, Fenerbahçe'nin kendilerine eleme fırsatı verdiği takdirde bunu değerlendirmek için hazırlandıklarını söyledi.
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor, Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü turunda, 4 Aralık Çarşamba günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıkları sürdürüyor. Fethiye Şehir Stadı'nda teknik direktör Engin İpekoğlu yönetimdeki antrenmanın ilk yarım saatinde futbolcular, koşu ve ısınma hareketlerinin ardından top çalma çalışması yaptı. Takımda eksik futbolcu bulunmazken kaleciler takımdan ayrı çalıştı. Antrenman sonundaki çift kale maçta oyuncuların performansını yakından izleyen Engin İpekoğlu, hata yapan futbolcuları maçı durdurarak uyardı.
1991-1992 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe'nin uzun yıllar kalesini koruyan ve bir de şampiyonluk yaşayan Engin İpekoğlu, eski takımına karşı daha öncede sahaya çıktığını belirterek, karşılamanın kendisi için farklı bir anlam ifade etmediğini söyledi. Süper Lig ve PTT 1'inci Lig'deki 37 takım arasındaki tek ilçe takımının Fethiyespor olduğunu hatırlatan İpekoğlu, amaçlarının Fethiye ve Fethiyespor'u en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydetti.
'KUPA MAÇLARA SÜPRİZLERE AÇIKTIR'
Maça iyi hazırlandıklarını ancak 'Fenerbahçe'yi eleyeceğiz' söyleminin abartılı olacağını dile getiren İpekoğlu, "Sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Barcelona ya da Real Madrid'e karşı bile oynasanız takım olarak galibiyet beklentisi içinde olursunuz. Kupa maçlarında da bu tür sürprizler oldukça fazla olur" diye konuştu.
Öncelikli hedeflerinin PTT 1'inci Lig'deki Denizlispor maçı olduğunu sözlerine ekleyen İpekoğlu, "Fenerbahçe bize eleme fırsatı verirse, bunu da tabi ki değerlendirmek isteriz. Fenerbahçe'ye karşı farklı bir hazırlığımız yok. Çıkıp ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.
'HADDİMİZİ BİLİYORUZ'
Fenerbahçe ile eşleşmenin heyecan verici olduğunu anlatan Fethiyespor'un golcüsü Ahmet Aras ise temposu çok yüksek bir takıma karşı oynayacaklarını söyledi. Fethiyespor'u en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirten Aras, "Haddimizi biliyoruz. Tüm Türkiye'nin gözü bu karşılaşmada olacak. Bu müsabakalar futbolcuların da kendisini göstermek isteyeceği maçlardır. Kadıköy'de Fenerbahçe'ye gol atmak hayallerimizi süslüyor. Umarım bu maçta gol bulurum" diye konuştu.
'SÜPRİZ YAPMAK İÇİN GİDİYORUZ'
Kupa maçlarının sürprizlere açık olduğunu dile getiren futbolculardan Birol Parlak da kupada gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini aktararak sürpriz yapmak için Saraçoğlu'na çıkacaklarını kaydetti. Parlak, her şey güzel giderse maçtan iyi sonuçla ayrılabileceklerini söyledi.