FUTBOL Federasyonu'nun Spor Toto Süper Lig ve PTT 1'inc Lig'de uygulamaya başladığı Passolig Kart ve e-bilet sistemine bir tepki de engellilerden geldi. Şimdiye kadar kartlarını göstererek statlara ücretsiz giren engellilerin, yeni sistemle Passolig kartı alarak e-bilet yüklemesi yapması zorunlu hale getirildi.
İzmir Direnen Engelsiz Spor Kulübü (İZDESK) Başkanı Funda Doğan Kapukıran, Kültürpark Tenis Kulübü'nde konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, engellilerin özellikle spor ve sanatla hayata bağlandığını dile getirdi.
Kapukıran, "En önemli görevimiz evlerinden çıkmayan engellerinin sosyalleşmesini sağlamak. Lütfen buna engel olmayın" dedi. Toplantıda İZDESK gönüllü üyesi olduğunu belirten Bucaspor Futbol Şube Sorumlusu Halil İbrahim Ülgen konuyla ilgili şikayetini 15 gün önce Federasyon'a yazılı olarak iletmesine rağmen henüz bir cevap alamadığını ifade etti. Kararın duyarsızca alındığını ve bir an önce geri adım atılması gerektiğini söyleyen Ülgen, "Engellilerin belli bir ücret ödeyip maçlara girmesi çok yanlış bir karar. Dünya Engelliler Haftası'nda Federasyon'dan hassasiyetli davranmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

MK(YC/AÖ)