2013-2014 UEFA U17 Avrupa Şampiyonası için Malta'da bulunan U17 Milli Takımımızın kaptanı Enes Ünal UEFA'nın resmi internet sitesine milli takımdan ve Bursaspor'dan da takım arkadaşı Ertuğrul Ersoy ile birlikte özel açıklamalarda bulundular.

UEFA.com'un 16 yaşında ligde Galatasaray'a attığı gol ile "Türkiye Süper Ligi'nin en genç golcüsü" unvanını alan Enes Ünal ile yapmış olduğu röportajda genç golcü Galatasaray maçının hayatının en unutulmaz ve en iyi günü olduğunu söyledi. Enes Ünal " Geçen Ağustos ayında oynanan Galatasaray maçı hayatımın en unutulmaz ve en iyi günüydü .Ama o an geçmişte kaldı. Şu an benim için en önemli olay bu turnuva. Bütün konsantrasyonum ve düşüncem bu şampiyonaya bağlı" dedi. U17 Milli Takımının A grubunda ilk maçta 3-2 yenildiği Hollanda karşılaşmasında da 1 gol atan Enes Ünal bu maç hakkında da "Maça çok iyi başladık ve bir çok atak yaptık. Ama bu ataklarda başarılı olamadık. 2. yarı oyuna iyi başlamadık ve kritik anlarda iyi oynayamadık. Kalan maçlarımızı kazanmak ve bu şampiyonada başarılı olmak istiyorsak daha soğuk kanlı olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"İNGİLTERE'DEN KORKMUYORUZ"

Enes Ünal gibi Bursaspor'da oynayan ve şu an U17 Milli Takımı ile Malta'da bulunan genç oyuncu Ertuğrul Ersoy'da şampiyonada ki ikinci maçımız olan İngiltere karşılaşması hakkında UEFA'nın resmi sitesine açıklamalar yaptı. Ertuğrul Ersoy "İngiltere'den korkmuyoruz. Bu şampiyonada amacımız yarı final yada final oynamak bu amaç için İngiltere maçını kazanmamız lazım. İngiltere ile daha öncede karşılaştık. Her maç çok keyifliydi. Biz Onları daha önce yendik ve bu bize ayrı bir güven veriyor" dedi.

Sercan SAPANATAN,İstanbul-

SS(UD)