Süper Lig’de bitime 3 hafta kaldı. Şampiyonluk adayı Galatasaray ve Fenerbahçe için ise son hafta ligden çekilen Hatay ve Gaziantep önünde oynamadan 3 puanı alacakları için sadece 2 maçları bulunuyor. Galatasaray bugün Ankaragücü’ne konuk olacak, Fenerbahçe ise Antalya’yı ağırlayacak.

Galatasaray bugün kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek, sonraki hafta Fenerbahçe’yi ‘Şampiyon’ olarak ağırlayacak. Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını devam ettirebilmesi için Antalya’yı yenmesi, Galatasaray’ın da Ankaragücü önünde puan kaybetmesi gerekiyor.

İKİLİ AVERAJA KALIR MI?

Galatasaray bugün berabere kalırsa 80 puanı olacak. Fenerbahçe de Antalya’yı yenerse 77 puana ulaşacak. Bu durumda 4 Haziran’da NEF Stadı’ndaki derbi nefes kesecek. İlk maçı 3-0 kazanan Galatasaray, 2 farklı yenilse bile ikili averajda üstün olduğu için ipi göğüsleyecek. Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için Galatasaray’ı 3 farklı yenmesi gerekiyor.

UEFA’dan Atilla Karaoğlan’a Görev UEFA’dan Atilla Karaoğlan’a Görev

Bu durumda ikili averaj eşitlenecek, genel averajda Fenerbahçe öne geçeceği için şampiyon olacak. Şampiyonluk şansını kalmayan, lig ikinciliğini kovalayan Beşiktaş bu haftayı bay geçecek. 

"KAZANACAKSINIZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, futbolcularıyla yaptığı toplantıda, “Size güvenim tam. Sakin kalın, maçı kazanıp şampiyon olacaksınız” dedi.

"KAYBEDECEKLER"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Galatasaray’ın puan kaybedeceğini söyledi. Jesus futbolcularını, “Biz kazanalım, son maça final için çıkalım” diye motive etti.

SINIRDAKİLERE UYARI

Galatasaray ve Fenerbahçe kritik maçlara çıkarken kulakları da rakibin mücadelesinde olacak. Bir başka kritik durum da derbi öncesinde iki takımda da ceza sınırında çok sayıda oyuncu bulunması. Galatasaray’da Icardi, Kerem, Oliveira, Sacha Boey gibi ilk 11’in değişmez isimleri yanında Midtsjö de Ankaragücü maçında kart görmesi halinde Fenerbahçe maçında cezalı olacak. Fenerbahçe’de ise Antalya maçına Samet Akaydın, Serdar Aziz, Enner Valencia, Miha Zajc ve Gustavo Henrique ceza sınırında çıkacak.