ESKİ milli futbolcu, U-19 Milli Takımı'nın antrenörü Emre Aşık, Türk futbolundaki en büyük sorunun, sokak futbolunun bitmesi olduğunu belirterek, internetin yayınlaşmasının da futbolu olumsuz etkilendiğini söyledi.
Yalova’da gerçekleştirilen 1999-2000 ve 2001 doğumlu sporcular arasında yapılan milli takım seçmelerine katılan Türkiye U-19 Milli Takım Antrenörü Emre Aşık, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk futbolunun en büyük sorununun sokak futbolunun bitmesi olduğunu söyleyen Emre Aşık, "Fatih Terim Hocamızın gelmesiyle beraber özellikle, karma çalışmalara çok önem veriyoruz. Buradaki çocuklarımızı gelip yakından görmek istedik. Yalova'daki hocalarımız burada başlarında oldukları için gerekli bilgileri bizlere söylüyorlar. Şu anda genç milli takımlardaki hocalarımız şu anda karmalardaki yetenekli oyuncuları izliyorlar. Oyuncu atlamamız için hocalarımız ile irtibat halindeyiz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. İnanıyorum ki ülkemizdeki ve hatta Avrupa’daki yetenekli çocuklarımızın hiçbirini kaçırmadan milli takımlarımıza kazandıracağız" dedi.
Türk futbolunun en büyük sorununun sokak futbolunun bitmesi olduğunu savunan Aşık, "Diğer en büyük sorunu daha internet çağına hızlı giriş yapmamızdır. Hocalarımızın ortak görüşü de en büyük sorun olarak sokak futbolunun bitmesidir. Özellikle de büyükşehirlerde. Yeni yapılanma dönemi projelerimiz devam edecek. Futbol için Ülker'in projesi ve diğer projelerimiz olacak ve Türk futbolunu sorunlarını çözeceğiz" diye konuştu.
Yalova Ahmet Saraç Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen seçmelere 1999-2000 ve 2001 doğumlu toplam 62 futbolcu katıldı. Seçmeleri Emre Aşık’ın yanı sıra TÜFAD Yalova Şubesi Başkanı Mütahir Özliman ve Yalovalı antrenörler de izledi. Seçmelerin ardından Emre Aşık, soyunma odasına giderek yıldız adayı futbolcuları tebrik etti ve yaptığı konuşmayla onlara destek verdi.

FOTOĞRAFLI