Sercan SAPANATAN, İstanbul- Nijerya Milli Takımının Dünya Kupası'na katılmasında attığı gollere büyük katkı sağlayan Fenerbahçeli yıldız Emenike İngiliz BBC'ye konuştu.

2014 yılı hedeflerini anlatan Emenike bu sene hem Milli Takımdan, hemde Fenerbahçe'den başarılı bir sene beklediğini açıkladı.

Röportajına Nijerya Milli Takımı ve Dünya Kupası ile ilgili düşünceleri ile başlayan yıldız futbolcu, "2014 yılı Nijerya milli takımı için büyük bir yıl olacak. Çünkü Dünya Kupası futbol için en büyük organizasyon. Ben ve takım arkadaşlarım ülkemiz için herşeyi yapacağız .Herkes emin olsun Brezilya'da güçlü bir Nijerya bulacak" ifadelerini kullandı. FENERBAHÇE KESİNLİKLE RAHATLAMAMALI

Söyleyişi sırasında Fenerbahçe'ye de değinen Emenike, "Şu an ligin zirvesindeyiz. En yakın rakibimize 11 puan fark atmış durumdayız ama daha Aralık ayındayız . Ligin bitmesine çok var ve rahat olmamamız gerekiyor" dedi.

Emenike Dünya Kupasındaki gruplarını da değerlendirdiği röportajında "Her futbolcu için Dünya Kupası önemlidir. Bence bu gruptan çıkma şansımız yüksek. Biz Afrika'da yenilmeden Dünya Kupas'ına katıldık. Bu bizim için çok iyi bir motivasyon olacak. Ülke halkım rahat olsun biz Brezilya'da başarılı olacağız. Basamakları adım adım çıkacağız" ifadelerini kullandı. ss (ud)