Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, ()- ELAZIĞSPOR'un hafta sonu kendi sahasında oynayacağı Trabzonspor maçında, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı karara göre, bordo beyazlı taraftarı alınmayacak.

Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 2 haftadan beri kötü sonuçlar aldıklarını belirterek, "Ankara dönüşü çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Ufak tefek sakatlıklar sürüyor. İbrahim Kaş’ın sakatlığı sürüyor. Cezalı arkadaşlarımız bize katıldı. Tanju’nun küçük bir sakatlığı var, o bugün idmana çıkmıyor. Cangele’nin hastalığı vardı o da bugün çıkmayacak. Genel olarak takımın durumu iyiye gidiyor. 2 deplasman geçirdik. Daha yüksek puanlar beklediğimiz 2 deplasmandı. Puan alamadan döndük. Puan alsak avantajımız daha yukarılara çıkacaktı. Avantaj olarak gördük bu alacağımız puanları. Puan alamamamızdan dolayı aynı yerimizde sayıyoruz. Alta düştük, istemediğimiz yere düştük. Ama şu bir gerçek ki deplasmanlarımızı atlattık. Bu deplasmanlardan alacağımız puanlar bize artı olabilirdi, ancak eksi oldu. Kaybedilmiş bir şey yok. Kazanacağımız çok şey var. Özellikle oyuncularımıza bunları gösteriyoruz, söylüyoruz ve öğretiyoruz. Önümüzde 8 tane final gibi maç var bizim için. Bu maçlara oyuncularımızı hazırlıyoruz. Bu hafta bizim için büyük bir çıkış olacak. Bu maçta taraftarımızı da büyük görev düşüyor. Bizimle beraber olacaklar. En güzel şekilde Trabzonspor’u ağırlayacağız. Saha içinde de oyuncularımız gerekeni yapacaktır" dedi.

"SPORDA ŞİDDET, KENDİ TAKIMINA ZARAR GETİRİR"

Trabzonspor maçı öncesi taraftarlara çağrıda bulunarak sporda şiddetin kendi takımlarına zarar vereceğini hatırlatan Buruk, "Hep aynı şeyi söylüyoruz. Türkiye’nin her yerinde aynı şeyler söyleniyor. Futbol bir spordur. Futbolda özellikle takımını seven herkes takımına destek olmak için vardır. Eğer takımınıza destek olmayıp zarar veriyorsanız bu taraftarlığa sığmaz. Geçtiğimiz haftalarda Trabzonspor Kulübü bunu yaşadı. Belki bunun altından çok büyük bir yükle cezayla kalkacak. Uzun süre seyircisiz oynayacak. Şiddete her zaman karşıyız. Özellikle bu hafta Elazığspor’un ve Elazığ Halkı’nın ne kadar misafirperver olduğunu göstermek açısından çok önemli bir maç. Biz barışı, sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği benimseyen, hem bir takımız, hem şehiriz. O yüzden bunu en iyi şekilde göstermemiz gerekiyor. Burada vereceğimiz her türlü zarar Trabzonspor’a verilecek veya başka bir yere verilecek zarar değil, Elazığspor’a verilecek zarardır. O yüzden biz sahada güzel güzel futbolumuzu oynayacağız. Seyircimizin de sadece bize destek olmasını istiyoruz. İnşallah kazanırsak da bizim için en büyük hediye ve en büyük cevap ta bu olur" diye konuştu.

RAKİP TAKIM TARFTARLARI SAHAYA ALINMAYACAK

Öte yandan, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan karar göre, rakip takım tarfatarlarının maça alınmayacağı öğrenildi. Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada, "İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Ercan Çiçek başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda, Spor Toto Süper Ligin 27'nci Haftası’nda ilimizde oynanacak olan Elazığspor-Trabzonspor karşılaşması öncesi toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu yapılan risk analizi çalışması neticesinde yüksek riskli olarak değerlendirilen Elazığspor-Trabzonspor karşılaşmasında rakip takım taraftarının stada alınmaması kararı aldı" denildi.

ŞG(GG/SSA) (FOTOĞRAF)