Ercan ATA/SAMOKOV, () - YILDIZLAR Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın son gününde 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türkiye, şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.

Bulgaristan'ın Samokov kentinde 6-11 Mayıs tarihleri arasında yapılan Yıldız Kızlar, Erkekler Serbest ve Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası bugün sona erdi.

HACI KARAKUŞ GÜNE FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Türkiye adına bugün mindere ilk olarak 63 kg'da Hacı Karakuş çıktı. Karakuş, 1. tur karşılaşmasında Yunanistan'dan Nikolaos Damianakis'ı 10-0, Sırp Aleksa Erk'i 8-0 yenerken, çeyrek finalde Ermenistan'dan Arman Baghdasaryan'a 5-0 kaybetti. Ermeni sporcu finale çıkınca Karakuş, repesaj maçına çıktı. Repesajda Rus asıllı İtalyan Valeriu Rus'u 10-0 yenen Karakuş, bronz madalya için Ukraynalı Artem Matiash ile karşılaştı. Karşılaşmayı 8-0 kazanan Karakuş, bronz madalyanın sahibi oldu.

OZAN TANGA BRONZ MAÇINDA YENİLDİ

Sabah seansında 46 kg'da Ozan Tanga, 1. tur ilk maçında Çek Miroslav Vasinka'yı 10-0, 2. maçında Norveçli Haavard Jorgensen'i 9-4 yenerken, çeyrek finalde Rus Victor Vedernikov'a 10-0 mağlup oldu. Rus sporcu finale çıkınca repesaj karşılaşmasında Belaruslu Maksim Nehoda'yı tuş yapan Tanga, 3.'lük-5.'lik için mindere çıktı. Tanga akşam seansında Rumen Alexandru ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 13-4 kaybeden Ozan Tanga, şampiyonayı madalyasız tamamladı ve 5. oldu.

EKREM ÖZTÜRK GÜMÜŞTE KALDI

54 kiloda ilk maçına çıkan Ekrem Öztürk ise Macar Mark Kovacs'ı 9-1, çeyrek finalde Ermeni Adgar Tamazyan'ı 11-4, yarı finalde Rus asıllı Alman Artur Tatarnov'u 7-1 yenerek finale yükseldi. Öztürk, finalde Rus sporcu Sagid Magomedislamovitch Butaev ile altın madalya mücadelesi yaptı. Çekişmeli geçen karşılaşmayı Rus sporcu tuş ile kazanarak altın madalyayı alırken, Öztürk ise gümüş madalyada kaldı.

ea (os)