TÜRKİYE Kadınlar Voleybol denilince akla gelen ilk takımlardan olan Eczacıbaşı, Türkiye'de ve Uluslararası branşta aldığı başarılar ile hep adından söz ettirdi. 17 kez arka arkaya Türkiye Şampiyonu olarak bir rekor kıran ve toplamda 28 Türkiye Şampiyonluğu elde eden Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı, 1999 yılında yenilgisiz kazandığı "Avrupa Kupa Galipleri Kupası" ile Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa Şampiyonluk Kupası'nı getiren takım oldu.
Atatürk'ün 100. doğum yılının kutlandığı 1980'de Avrupa İkinciliği'ne erişerek, Türk voleybolunun uluslararası alanda sesini duyuran Eczacıbaşı'nın kadın voleybolcuları, Türk basın ve yayın organlarınca "Atatürk'ün Kızları" ilan edildi. Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı ayrıca Voleybol Şampiyonlar Lig'inde 4 kez Final-Four'a kalma başarısını gösterdi.
28 Kasım Perşembe günü (yarın) İstanbul'da Fransızların güçlü takımı RC Cannes ile şampiyonlar liginde karşılaşacak olan Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı'nın İtalyan antrenörü Lorenzo Micelli, 'ya (Doğan Haber Ajansı) verdiği özel röportajda bu maç ve Türkiye Voleybol Ligi hakkında açıklamalarda bulundu.
2010-2011 sezonundan bu yana Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı´nı çalıştıran Lorenzo Micelli, 2003 yılından bu yana İtalya Milli Takımı´nın da yardımcı antrenörlüğünü yapıyor. Eczacıbaşı Bayan Voleybol takımıyla bir Türkiye Şampiyonluğu, iki Türkiye, iki de Süper Kupa kazanan İtalyan antrenörün hedefi bu kez Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmak. Lorenzo Micelli ile yapılan röportaj şöyle:
"TÜRKİYE LİGİNDE GÜÇLÜ TAKIMLAR VAR"
S: Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı şampiyonluğa bu sene ne kadar yakın ?
C: Türkiye liginde 4 takım aynı seviyede. Gecen yıl Vakıfbank en iyi takımdı ve şampiyon oldular. Ama bu sene Fenerbahçe ve Galatasaray da bizim için güçlü rakipler. Rakiplerimizle oynamadan kendi gücümüzü anlayamayız. Ama kendi takımımdan çok memnunum ve çok sıkı çalışıyoruz.
"CANNES'A KARŞI İSTANBUL'DA FARKLILIK YARATMALIYIZ"
S: Şampiyonlar liginde Fransa'nın RC Cannes takımına karşı oynayacaksınız zor bir rakip, ne düşünüyorsunuz?
C:Onlar her zaman iyi bir takım. Her zaman ve her yerde kazanabilecek güçteler. Bu karşılaşma ise tıpkı geçen sezonki karşılaşma gibi olacak. Çok sert bir takım. İstanbul'da farklılık yaratmalıyız. Fiziksel problemlerimiz yok fakat mental olarak oyuncuların bu duruma hazır olması lazım. Perşembe günü karşılaşmaya en iyi şekilde hazır olacağımıza eminim.
"HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI"
S: Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı bu yıl final-four'a kalabilecek mi?
C:Bizim asıl hedefimiz final-four'a kalmak. Aynı ülkeden üç takımın final-four'a kalamaması önümüzde engel. Eşleşmelerde bize hep Vakıfbank çıkıyor. Onlar da bu turnuvayı kazanmayı çok istiyorlar. Ama şunu söyleyebilirim ki; bu sene final-four'a katılmaya hazırız. Şampiyonlar Ligi Kupası'nı elde etmek istiyoruz.
"BİZ İTALYAN ANTRENÖRLER TÜRK VOLEYBOL'UNUN DAHA DA GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
S:Sizinle birlikte Türkiye'de çalışan dört İtalyan antrenör var. Onlar ile aranızdaki rekabeti nasıl görüyorsunuz?
C:Bu çok eğlenceli bir durum çünkü birbirimizi iyi tanıyoruz . Oynadığımız sistemler teknik ve taktiksel açıdan aynı olduğu için birbirimize karşı oynamak zor. Diğer İtalyan antrenörler ile birlikte verdiğimiz teknik ve taktik bilgiler Türk oyuncularına çok yararlı oluyor. Biz İtalyan antrenörler Türk Voleybolunun daha da gelişmesi için çalışıyoruz. Amacımız her zaman en iyi oyuncuları getirmek ve yetiştirmek. Zaten Türk Voleybol seviyesi bunu gerektiriyor.
"TÜRKİYE LİGİNDE ALT SIRADALARDA KALAN İKİ ÜÇ TAKIM DIŞINDA DİĞER TAKIMLAR SEVİYE OLARAK BİRBİRİNE YAKINLAR"
S:Türkiye Kadınlar Ligi'ndeki voleybol seviyesini nasıl buluyorsunuz? Şampiyonluğa oynayan takımların artması kaliteyi beraberinde getirir mi?
C:Bence Dünya'nın en iyi liglerinden birinde çalışıyorum. Bu sene İlbank, Bursa ve Beşiktaş geçen seneye göre daha iyi bir takım oluşturdular. Çok iyi çalışıyorlar. Türkiye'de şuan ki seviye ilk geldiğim zamankinden farklı.Eskiden Vakıfbank, Fenerbahçe ve bizim altımızdaki takımlarla aramızda seviye farkı vardı. Fakat şu an Türkiye Ligi eskisine göre daha iyi. Alt sıralarda kalan iki üç takım dışında diğer takımlar seviye olarak birbirine yakınlar. Zaten maçlar birbirine yakın skorlarla bitiyor ve bu da çekişmeyi gösteriyor.
S:Türk oyuncular hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sizce yeterliler mi ?
C: Kadromda bulunan Türk oyuncularımdan gurur duyuyorum. Hepsi çok başarılı ve çalışkanlar. Artık Türklerin düşüncülerini öğrenmeye başladım ve duygusal bir yapıya sahipler. Bunun yanı sıra savaşan ve kaybetmeyi sevmeyen kişilikleri var. Benim oyuncularım ile aram çok iyi. Hem voleybol hem de hayat hakkında görüşlerimizi paylaşıyoruz bu da aramızda güçlü bir ilişki kuruyor. Bence bir antrenör ile oyuncular arasında böyle bir ilişki olması çok memnun edici. Oyuncularımı çok seviyorum çünkü çok çalışkanlar. Oyuncu seçimimde bu etkenler önemli yer tutuyor.
S: Milli Takımı ve Lig Takım'ını bir arada çalıştırmak zor mu?
C:Bence her zaman değil. Ama ülkenin hem milli takımını hem ligden bir takımını çalıştırmak zor oluyor. Durum tam tersi bir durum ise antrenörler için iyi bir tecrübe. Aynı lig olması her zaman problem yaratır. Oyuncu seçimlerinde problemler ile karşılanabilir. Bu tabii ki benim tercihim. SS(UD/FG)