ULUSAL ve uluslararası çok sayıda şampiyonluk kazanan Eskişehirli milli kick boksçu Seda Duygu Aygün'ün yetiştirdiği sporcular başarıdan başarıya koşuyorlar. Seda Duygu Aygün'ün spora kazandırdığı Oya Buse Toral, Hülya Taşçı, Büşra Mete ve Hilal Hadak antrenörlerinin izinden gidiyorlar. Avrupa şampiyonu olan milli sporcu Oya Buse Toral, Seda Duygu Aygün'e çok şey borçlu olduklarını söyledi. Toral, kick boksa oyun gibi başladığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kick boks sporuna oyun gibi başladım. Ama daha sonra çok sevdim ve giderek benim hayatımda önemli bir yer almaya başladığını gördüm. Sonrasında da profesyonel olarak bu sporu yapmaya başladım. 5 yaşından beri bu sporla uğraşıyorum. Haziran ayında Gaziantep'te yapılacak Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Bu spora başladım daha sonrasında kendime hedef belirleyerek ilerledim. Kesinlikle düzenli çalışmak gerekiyor. Planlı ve düzenli çalıştığınız zaman şampiyonluk geliyor. Antrenörüm Seda Duygu Aygün gibi olmak dünya şampiyonu olmak istiyorum. Rakiplerime her maç öncesinde her zaman başarılı ve iyi olan kazansın diyorum. Çünkü spor bir sanattır."







Milli sporcu Hülya Taşçı da 4 yıl önce spor yapmaya başladığını ifade ederek, "Seda Duygu Aygün benim beden eğitimi dersime giriyordu onun tavsiyesi üzerine bu spora başladım. Geçen yıl 55 kiloda kick boksta Türkiye şampiyonu oldum. Bu yıl boksta 57 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Daha büyük başarılara imza atmak istiyorum. Bu yıl yaptığım 5 maçın 4'ünü nakavtla kazandım. Hedefim bu yıl yapılacak boks ve kick boks maçlarında kendimi gösterip dünya ve Avrupa şampiyonu olmak. Gerçekten iyi emek veriyoruz. Arkamızda çok iyi bir antrenör var, dolayısıyla başarı kaçınılmaz" dedi.







Duygu Seda Aygün'ün sporculardan Büşra Mete de kick boksta Türkiye 3'üncülüğü elde ettiğini söyledi. Milli takıma aday sporcu olduğunu belirten Mete, “Hedefim Seda Duygu Aygün gibi dünya çapında başarılara imza atmak. Antrenörümüz çok iyi olduğu için kendimi şanlı hissediyorum. Bu sporu tüm kadınlara tavsiye ediyorum. Kadınların istedikten sonra başaramayacakları hiç bir şey yoktur" diye konuştu. Hilal Hadak da Seda Duygu Aygün'ün desteğiyle bu spora başladığını belirterek; "geçen aylarda yapılan şampiyonaya katıldım. Mağlup oldum ancak bu benim için büyük tecrübe oldu. Bundan sonrası için daha çok hırslandım. Antrenmanlara daha düzenli gelip, önemli başarılara imza atmak istiyorum" dedi.







Seda Duygu Aygün, yetiştirdiği öğrencilerinin başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Aygün, "Kızlarımızı çok iyi hazırlıyoruz. Hedefimiz haziran ayında yapılacak Türkiye şampiyonasında şampiyonluklar elde edip, milli takım seviyesine yükselmek. Bu kızlardan korkulur. Türkiye beklesin daha çok başarılara imza atacağız. Kızlarımızın başarıla olamayacağı hiç bir spor dalı yoktur. Yeter ki yapmak istesinler, azmetsinler. Ailelerin kızlarını spor konusunda desteklemelerini istiyorum. Genç yaşta spora başlayanlar daha çabuk başarı elde ediyorlar" diye konuştu. SK(EK)19.02.2014 (FOTOĞRAFLI)