Kadir Has Üniversitesi'nde dün panele katılan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Aziz Yıldırım ve şike davası hakkında yaptığı bomba açıklamaları dün de sürdürdü. Yarsuvat, "Gülen Grubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. O da vermedi, sonra maluk süreç başladı" açıklamasına "Benim hiç kimse ve hiçbir grupla görüşmem olmamıştır" reaksiyonunu gösteren Aziz Yıldırım'a karşılık verdi.

İşte Yarsuvat'ın açıklamaları:

ÖĞRENDİM ŞAŞIRDIM

*Cemaatin Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istediğini iddia ettiğiniz yazıldı. Bu doğru mu?

Ben sadece bunu söyledim. Herkesten duyduğum gibi 'Bir miktar para talep edilmiş, onu vermediği için bir dava açıldığını duyuyorum" dedim.

*Ne düşündünüz, bu operasyon para vermediği için mi başladı?

Hayır.. Hanevi Avcı'nın kitabına bir bakın. O davayı açan savcının da kullandığı sıfata bakın. Bu davanın niye açıldığını görürsünüz.

*Aziz Yıldırım bunu yalanladı?

Aziz Yıldırım bunu yalanlayabilir. Ama Aziz Yıldırım hala tehlike altında.

*Cezaevi açısından mı?

Yeniden yargılanacak ama 'Ne olur?' var. Bu bir yargılanan insan psikolojisidir, haklıdır.

*3 Temmuz süreci ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Ben İtalya'dayken konuyu öğrendim ve şaşırdım.

*Bu açıklamayı bir hukukçu olarak yaptığınızı beyan ettiniz?

Evet çünkü dedim ki burada yargılama prosedürü yanlış. Bu mahkemede yargılanması lazım. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerekir. Bunu hangi hukukçuya sorarsanız söyler.

*Galatasaray Başkanı olarak bunu söylemeniz çok eleştirildi?

Şimdi bunu herkes bu şekilde söylüyor, başkan olarak söyleyince gündemi değiştirdik. Ama ben öğrencilerime, mahkemelere söylüyorum, ben hukuku yaşatıyorum.