Galatasaray’da yeni transfer Mariano Ferreira’nın imza töreninin ardından başkan Dursun Özbek sorulara cevap verdi. Ana gündem kulübün tarihinde önemli yere sahip Wesley Sneijder’in ayrılığıydı. Özbek “Sneijder bize güzel hizmetler verdi. Ona teşekkür ederim. Oyuncular gelir gider bu hayatın gerçeği… Ancak her iki tarafın da verdiği kariyer planları vardı. Tek taraflı değildi. Kendisiyle mayıs ayında da konuşmuştuk ve kariyer planları olduğundan bahsetti. Dolayısıyla ‘Hocayla problem yaşadı istenmedi’ gibi şeyleri doğru bulmuyorum” yorumunu yaptı. Başkana  Sneijder giderken “Hoca beni istemedi” açıklaması soruldu.
 
20 milyon eski madde
 
“İstediğimiz şey seyirciyi tatmin eden başarılı bir takım oluşturmaktır. Değişime ihtiyaç vardı ve biz de bunu yaptık, yapıyoruz” diyen Dursun Özbek’e “Sneijder’i Tudor mu istemedi” sorusu tekrar yöneltildi. Başkan “G.Saray’da teknik direktör ‘ben bu oyuncuyu istemiyorum gönder’ diyemez. Bu olağan kabul edilmesi kolay bir olayı öyle bir hâle getirdik ki, çok büyüdü” diye konuştu. Özbek, Sneijder’in fesih anlaşmasındaki “Türkiye’den başka takıma giderse 20 milyon avro tazminat öder” maddesiyle ilgili ise “Bu, 2 yıl önce yapılan sözleşmesindeki fesih maddesi. Fesih sözleşmesi kontrata uygun konulmuştur. Endişesiyle konulmuş bir madde değildir” dedi.
 
ÖZBEK’TEN YENİ MÜJDE...
 
Uçaklar inmeye devam edecek
 
Transferde bu yazı sıcak geçiren ve 4 önemli ismi kadroya katan G.Saray’da Başkan Dursun Özbek “Transferler devam edecek” mesajı verdi. Özbek “Takımların, belli bir süre içinde yenilenmesi, özellikle taraftarımıza daha heyecanlı ve yeni isimlerle bir takım oluşturma mecburiyeti vardı. Biz bu yenilenmeyi gerçekleştiriyoruz. Medyada ‘Uçaklar inecek’ cümlesi kullanıldı. İndi ve inmeye devam edecek. Ne kadar futbolcu satmışsak o kadar transfer yapmış durumdayız. Yeni gelecek oyuncular da var. Galatasaray’ın 2017-2018 sezonunda mali yapısına zarar verecek hiçbir faaliyet içinde değiliz. Önemli bir yıl, kritik bir yıl. Her zaman olduğundan daha dikkatli davranıyoruz” diye konuştu.