Galatasaray Adası'nhda düzenlenen Divan Kurulu toplantısında konuşan başkan Özbek"Kasım ayında olağanüstü genel kurul yapma hazırlığımız var." dedi. Tribünlerden gelen tepkileri de değerlendiren Dursun Özbek"İstifa sözlerinden etkileniyor muyuz? Tövbe. Daha fazla keskinleşiyoruz." ifadelerini kullandı.

 
"Hayatımda hiçbir zaman bir işi yarım bırakmadım." diyen Özbek "Biz buraya 3 yıllığına geldik. İstedikleri kadar saldırsınlar bırakmayacağım. "3 yıl bana neye mal olursa olsun söylediğim her şeyi yapacağım. Vaad ettiğimiz şeylerin dışına çıkmayacağım. Herkes bilsin." şeklinde konuştu.

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında konuşan başkan Dursun Özbek, sarı-kırmızılı takımın finansal durumu hakkında bilgiler verdi. Özbek, Galatasaray'ın son 3 sezonda 107 milyon euro zarar ettiğini söyledi.

UEFA ile izleme süresi konusunda görüşme halinde olduklarını ifade eden Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü, 2012-2013 sezonu itibariyla 38 milyon euro zarar etti, bu yetmedi 2014 sezonunda da 39 milyon euro zarar etmiş, bu da yetmemiş, 2014-2015 sezonunda 30 milyon euro zarar etmiş. Topladığımız zaman 107 milyon euroluk bir zarar söz konusu. Bunun üzerine UEFA geldi ve uyarıda bulundu. Ayağını denk al ve ben seni izlemeye alıyorum dedi. İzlemeye alıyorum demek, bundan sonra yaptığın her hareketi kontrol edeceğim ve 2 yıl içerisinde mali kriterlerde düzelme göstereceksin" ifadelerini kullandı.

"ZARARIN EN BÜYÜK NEDENİ TRANSFERLER"

İzlemenin 2016 sezonunun bitiminde sona ereceğini söyleyen Özbek, "UEFA ile sanırım Ekim'in 5'inde görüşecek ve mali hareketlerin açıklamasını yapacak, daha sonra da yeniden bir bildirim yapacağız. Benim ve yönetimimin en büyük arzusu ve çalışması, dünya markası olan Galatasaray'ın UEFA organizasyonlarından mahrum kalmasının önüne geçmesini sağlamaktır. Galatasaray'ın son 3 sezondaki 107 milyon zararının en büyük nedeni bu dönemlerde yapılan transferlerdir. 60 yakın transfer yapılmış, bir çoğunun ismini dahi duymadığınızdan eminim" diye konuştu.

"STADIN ÜSTÜNÜ MALİYETSİZ KAPATACAĞIZ"

Türk Telekom Arena'nın üstünü maliyetsiz kapatacaklarını belirten Özbek, "Sayın bakana stadın üstünü nasıl kapatacağımızı ve var olan borcun nasıl kapatılması gerektiğini anlattım. Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkı hala Galatasaray'a verilmedi. Gidip görüşme yaptık. 'Bugüne kadar kimse bize gelmedi' dediler.

"TT ARENA'NIN YANINA BİR SPOR SALONU YAPACAĞIZ"

Türk Telekom Arena'nın hemen yanına bir spor salonu yapacaklarını ifade eden Özbek,'Stadın hemen yanındaki boşlukta, kapalı bir spor salonu yapmak istiyorum' dedim bakana. Bakan da 'hem bize borçlusun hem de UEFA'ya, bu işi nasıl yapacaksınız' dedi, 'bu çok kolay' dedim. Burayı yapacak kişi, isim hakkına karşılık burayı yapacak aynı zamanda stadın üstünü kapatacak. Basketbol için 15 bin kişilik kapalı salon yapılacak. Bir defa Abdi İpekçi'den kurtulacağız. Sayın bakan projemizi olumlu karşıladı. Bayramdan sonra da bakanlığa gideceğiz ve bu işi noktalayacağız" dedi.