Galatasaray'da uzun zamandır taraftar ve camianın tüm ısrarlarına rağmen seçime gitmemekte direnen başkan Dursun Özbek sonunda pes etti. Maddi sıkıntıların had safhaya ulaşması ve beklediği desteği bir türlü alamaması nedeniyle bunalan Özbek'in seçim kararı almaya hazırlandığı belirtiliyor. Özbek'in yakın çevresine kulüp olarak çok zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getirerek, "Bütün gayretimizle işleri sıkıntı yaşamadan götürmeye çalışıyoruz. Ancak kaynak yaratma konusunda tüm imkanlar zorlaşıyor. Camiadan da destek yerine sürekli köstek oluyorlar. Artık yoruldum" şeklinde dert yandığı öğrenildi.
 
Cuma günü ilan edebilir
 
Taraftarlar tarafından ligin son maçlarında ve sosyal medyada sürekli istifaya davet edilen başkan Özbek, Türkiye Kupası'nın kazanılmasının ardından bir nebze nefes almıştı. Ancak yönetim içindeki çatlak seslerin her geçen gün artması, mali darboğazın bir türlü aşılamaması nedeniyle Dursun Özbek'in de artık sabrının tükendiği bildirildi. Başkan'ın önümüzdeki hafta cuma gününe kadar seçim kararını açıklayacağı gelen haberler arasında.
 
Bir aydır 'tık' yok
 
Ligler biteli 1 ay oldu ancak başta futbol takımı teknik direktörü olmak üzere, transfer, gönderilecek oyuncular, basketbol bütçesi, sponsorluklar gibi önemli işlerde tek bir somut adım atılamadı. Kasanın boş olmasından dolayı hoca ve oyuncu transferi için şimdiye kadar resmi bir görüşme yapılamadığı ifade ediliyor.
 
Yeniden adaylık için kararsız
 
Özbek'in seçimde listesini değiştirip, yeniden aday olması gündemde. Ancak kararsız olduğu ve ailesine danışacağı öğrenildi. Adaylığa artık sıcak bakmadığı iddialar arasında.
 
Maaşlar ödenemiyor
 
Yönetim, maddi sıkıntı nedeniyle son 3 aydır kulüp çalışanlarının maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Daha önce geç ödenen maaşlar Ramazan ayı olmasına rağmen bu ay henüz yatırılmadı. Çalışanların isyan ettiği, bu durumun da başkan Özbek'i çok üzdüğü ifade ediliyor.
 
Parasını aldı, işareti verdi
 
Dursun Özbek geçtiğimiz günlerde bir banka ile loca satışları için yapılan anlaşma sonrası kulüpten 8 milyon Dolar'lık şahsi alacağını tahsil etmişti. Özbek'in bu davranışı, seçime gideceğinin işareti olarak yorumlanıyor.
 
İşbecer'in istifası, İnan Kıraç'ı kızdırdı
 
Dursun Özbek'i seçime gitmeye zorlayan en büyük etkenlerden birisi yönetimde yaşanan istifalar. Son olarak Fatih İşbecer'in gidişiyle, yönetimdeki fire sayısı 3'e yükseldi. Selim Arda Üçer ve Alper Narman'ın da istifalarının cebinde olduğu söyleniyor. İşbecer'in istifaya zorlanmasının yakın olduğu Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ı da kızdırdığı belirtiliyor. Kıraç'ın, Dursun Özbek'e yakın olan isimlere uyarı niteliğinde bir mesaj göndererek 'seçime gidilmesini' tavsiye ettiği dillendiriliyor.
 
Muhalefette 3 farklı oluşum
 
Muhalefet, seçim için hazırda bekliyor. Kulislerde, liseli işadamı Muharrem Yılmazbaşkanlığında güçlü bir liste oluşumu için düğmeye basılacağı konuşuluyor. Adnan Öztürk ile Prof. Ahmet Özdoğan'ın da birlikte seçime girebilecekleri ifade ediliyor. Bazı üyeler ise eski başkan Duygun Yarsuvat'ın önderliğinde yeni bir lider arıyorlar.