2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi Erkekler 3'üncü Grup Finalleri’nin basın toplantısı, Bursa Crowne Plaza’da düzenlendi.
Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, FIVB Turnuva Sorumlusu Marta Centino, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ile Türkiye, Çin, Küba ve Slovakya milli takımlarının antrenörleriyle takım kaptanları katıldı.
FIVB Turnuva Sorumlusu Marta Centino, konuşmasında, "Türkiye’de bu organizasyonu yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm Bursalılıları bu voleybol şölenine bekliyorum" dedi. Mehmet Akif Üstündağ ise şunları söyledi:
ALTEPE’YE TEŞEKKÜR
"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Türk milli takımının ilk kez finale kalması gerçekten çok güzel. Başkan Altepe bu organizasyonunda çok büyük destekleri oldu. Güzel bir turnuva olacağını düşünüyorum."
Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, "Voleybol Dünya Kupası finalinin Bursa’da olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Karadağ ise, "Bursa bir spor kenti oldu. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapıyor. Bizde Büyükşehir Belediyesi ve spor kulübü olarak her zaman spor ve sporcunun yanındayız" diye konuştu.
"HEYECANA SAHNE OLACAK"
İlk kez Türkiye’ye geldiklerini belirten Çin ve Küba milli takım antrenör ve takım kaptanları çok iyi karşılandıklarını, aralarında yapacakları karşılaşmanın büyük heyecana sahne olacağını belirttiler.
Türkiye’nin yarinki maçtaki rakibi olan Slovakya'nın antrenörü Flov Goulunelli, "Harika tesisler ve sıcak ilgi ile karşılaştık. Turnuvaya gelince. Tecrübe kazanacağız. Elimizden geleni ortaya koyacağız. Rakibimiz Türkiye. Güzel bir maç olacak" derken takım kaptanı Emmanuel Kohut, "Türkiye ile oynayacağız. Elimizden geleni ortaya koyup onları bir kez daha yenebiliriz" dedi.
Türkiye milli takımı antrenörü Emanuela Zanni, "Küba’nın ardından ikinci sırada yer alarak geldik" derken kaptan Arslan Ekşi, "Dünya Ligi 3'üncü Gruplarına ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz. Ev sahibi olduğumuz için avantajlıyız. Slovakya’ya kendi oyunumuzu oynar, Bursalılarda destek verirse finale yükseliriz. Buradaki maçlar Türk erkek voleybolu için çok önemli. Şampiyon olup Dünya Ligi’nde kalıcı takım olmak istiyoruz. Önemli bir fırsat. Bunu değerlendirmek istiyoruiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI