Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasındaki kritik THY Avrupa Ligi karşılaşması bugün saat 22:00'de oynanacak. İstanbul'daki maçta Marko Ivkovic adlı Sırp taraftarın öldürülmesi nedeniyle gergin bir ortamda oynanacak olan karşılaşmada herhangi bir olay çıkmaması için Sırbistan polisi olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.
Galatasaray özel timler eşliğinde...
 
Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın da yer aldığı kafile,  başkent Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı'nda Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal  Bozay ve Kızılyıldız Basketbol Kulübü yetkililerince karşılandı. Galatasaray, maç için kente giderken yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Takımı taşıyan otobüs yüzü kapalı özel timler eşliğinde otele götürüldü.
 
Kafilenin Belgrad'a gelişinde Sırp güvenlik güçlerinden oluşan özel timler yoğun güvenlik önlemi alırken, takımla birlikte Türkiye'den giden 7 kişilik özel koruma polisi de eşlik etti. Zırhlı araçlarla takım otobüsüne eskortluk yapan ekipler, Galatasaraylı oyuncuların otele girişinde sorun yaşamaması için yoğun çaba sarf etti. Kafilenin otele girişinde herhangi bir olay yaşanmadı.
 
Sırbistan medyasının yoğun ilgi gösterdiği Galatasaray Liv Hospital  kafilesi, maçın oynanacağı Kombank Arena yakınlarında bulunan Hyatt Oteli'ne  hareket etti. 
 
Havalimanından hareket sırasında ve güzergah boyunca geniş güvenlik  önlemleri alındığı dikkati çekti. 
 
Kızılyıldız ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki karşılaşma  Belgrad'daki Kombank Arena'da TSİ 22.00'de başlayacak. Sarı-kırmızılı ekip maçın  ardından Türkiye'ye dönecek. 
 
İki takım arasında grup aşamasında İstanbul'da oynanan karşılaşma  öncesinde çıkan olaylarda bıçaklanan Sırp taraftar Marko Ivkovic hayatını  kaybetmişti. 
 
THY Avrupa Ligi yönetiminin aldığı karar gereği, Belgrad'daki maçı  Galatasaray, İstanbul'daki maçı ise Kızılyıldız taraftarları izleyemeyecek.

Sırp taraftarlar özel hazırlık yaptı

Ev sahibi ekibin taraftarları İstanbul'daki maçta bir Sırp taraftarın öldürülmesi nedeniyle bu karşılaşma için özel hazırlık yaptı.

Maç günü gidip dönecek olan sarı kırmızılı takım Belgrad'da devlet protokolü ile korunacak. Tribünleri tamamen dolduracak olan Kızılyıldız taraftar grubu Delije de maç için özel organizasyon yaptı.
 
Sırp polisinin Kızılyıldız-Galatasaray maçı için aldığı önlemler;

Turkish Airlines Euroleague'de bu gece oynanacak Kızılyıldız-Galatasaray Liv Hospital karşılaşmasında adeta sıkıyönetim yaşanacak. Belgrad'da bugüne kadar bir basketbol maçı için alınmış en büyük güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilirken tedbirler şu başlıklarla duyuruldu:  

* Salona giren her bayrak kontrol edilecek. Üzerinde Türkiye'ye karşı hakaret veya suçlama içeren ifadeler olanları içeri alınmayacak.  
* Belgrad'da daha önce görülmemiş güvenlik önlemleri çerçevesinde çok büyük sayılarda jandarma da salon ve çevresinde görev yapacak. Dışardan salonu çembere alacak.
* Euroleague direktörü Diego Guillen karşılaşmayı tribünde izleyecek. Gelişmeleri yerinden takip edecek. 
* Salonda sabit kameraların yanı sıra, bu maç için ek kameralar yerleştirilecek. Her bir hareket kaydedilerek analiz edilecek.
* Galatasaray protokol dışında her herhangi bir etkinlikte bulunmayacak, karşılaşmanın ardından İstanbul'a dönecek.
* Galatasaray maç günü Sırbistan'a gidecek. Maçtan önceki günkü idmanı yapmayacak.

Kızılyıldız Başkanı'ndan dostluk mesajı!

İki takım arasında geçen kasım ayında İstanbul'da oynanan maçın öncesinde çıkan olaylarda Kızılyıldız taraftarı Marko İvkoviç'in bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle gergin geçmesi beklenen maç öncesi iki camiadan da sağduyu ve barış mesajları verildi.

Kızılyıldız Basketbol Kulübü Başkanı Neboyşa Çoviç, Sırbistan'daki bir televizyon kanalına verdiği demeçte taraftarlara sağduyu çağrısında bulunarak, "Taraftarlarımızı sportmence davranmaya davet ediyorum. Yapılan hiçbir şey Marko İvkoviç'i hayata geri döndürmeyecek" dedi.

Yarsuvat: Savaşa gitmiyoruz

Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Yarsuvat, maçın dostluk içinde geçmesini temenni ederek, "Sırbistan'a gideceğiz, maçı oynayıp ve döneceğiz. Biz dostluk maçına gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Maçtan sonra geri döneceğiz. Endişemiz yok, korkmuyoruz. Korkunun da ecele faydası yok" diye konuştu.

Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kafileye 7 koruma polisinin eşlik edecek olmasıyla ilgili soru üzerine, "Bütün kafilelerde var, yeni mi öğreniyorsunuz?" karşılığını verdi.

Ataman: "Alışık olmadığımız düzende gidiyoruz"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, İstanbul'da yaşanan ve kimsenin tasvip etmediği acı olay yüzünden Kızılyıldız Telekom maçının güvenlik açısından riskli bir hale geldiğini söyledi.

Ataman, yayıncı kuruluşa NTV Spor'a yaptığı açıklamada, gerginlik nedeniyle seyahat programlarını değiştirdiklerini ifade ederek, "Ağır bir atmosfer olacak ama Kızılyıldız taraftarı her maçta ağır bir atmosfer yaratıyor. Bizim için tek dezavantaj, alışık olmadığımız düzende gidiyoruz. Normalde bir gün önceden gidip, sabah antrenman yaparak maç oynuyorduk. Şimdi ise maç günü gidip, karşılaşma saatine kadar otelde kalacağız. Tek hedefimiz iyi basketbol oynayıp galibiyet çıkarmak" diye konuştu.

Kızılyıldız Kulübü'nün tepkisini çeken açıklamaları nedeniyle birkaç kez özür dilediğini kaydeden Ataman, "Ben bu açıklamamdan 1-2 saat sonra ölüm haberini aldığımda çok üzüldüm. Zaten bunun arkasından hemen yaptığım açıklamayla özür diledim. Yapabileceğim başka bir şey de yoktu. Biz Belgrad'da defalarca maç oynadık. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Ancak bu kez kimsenin beklemediği bir olay meydana geldi. Bunun sorumlusu Galatasaray ya da ben değilim. Spordaki her türlü şiddeti kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Arroyo: "Sadece basketbol oynamaya gidiyoruz"

Galatasaray Liv Hospital'ın Porto Rikolu oyuncusu Carlos Arroyo, Kızılyıldız Telekom ile çok zor bir maç oynayacaklarını söyledi.

Yoğun bir atmosferde maça çıkacaklarını belirten Arroyo, şu ifadeleri kullandı:

"Umuyorum bu atmosferde maçı kazanmaya odaklanabiliriz. Rakip takımın taraftarının neler yapacağını, nasıl davranacağını bilemiyoruz ama onlar ne yaparsa yapsın kendi oyunumuza odaklanmalıyız. Oyuncuların o gece İstanbul'da olanla bir ilgisi olmadığını bir kere daha hatırlatmamız gerekiyor. Oraya sadece basketbol oynamak için gidiyoruz. Hepimiz o Sırp taraftar için çok üzgünüz ama takım olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sporun bu olmadığın biliyoruz, umuyorum olaysız güzel bir karşılaşma olur, iyi bir basketbol oynarız ve karşılaşmayı güzel bir şekilde tamamlarız."

Başantrenör Ergin Ataman'ın neler hissettiğinin sorulması üzerine ise Arroyo, "Koç, son derece hassas bir durum olduğunu biliyor. Kendisi salon dışında neler olduğunu biliyor, sözleri hakkında birçok kez özür diledi" dedi.

Arroyo, kendileriyle özel güvenlik görevlilerinin de geleceğini kaydederek, "Umarım daha güvenli olur. Yedi güvenlik görevlisi 15 bin kişiyi tutabilir mi bunu bilemiyorum ama umarım böyle bir şeye ihtiyacımız olmaz, karşılaşmaya odaklanmış durumdayız" diye konuştu.

"Bize galibiyet almak kalıyor"

Milli basketbolcu Sinan Güler ise öncelikle yapmaları gereken işe konsantre olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Hem Avrupa Ligi hem Sırbistan Hükümeti maçın normal şartlarda oynanabileceğini söyledikten sonra bize karşılaşmaya konsantre olmak ve galibiyetle dönmek kalıyor. Şu boyutta gerilmemek elde değil ama Sırbistan'da 8 veya 10. maçıma çıkacağım. Çok farklı bir ortam beklemiyorum. Sırbistan'daki taraftar her zaman hareketli ve saha içini iyi kontrol edebiliyor. Umarım onlar ve bizim için keyifli bir maç olur" değerlendirmesinde bulundu.

Kızılyıldız Telekom ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki karşılaşma Belgrad'daki Kombank Arena'da TSİ 22.00'de başlayacak. Sarı-kırmızılı ekip maçın ardından Türkiye'ye dönecek.

İki takım arasında grup aşamasında İstanbul'da oynanan karşılaşma öncesinde çıkan olaylarda bıçaklanan Sırp taraftar Marko Ivkovic hayatını kaybetmişti.

IVKOVIÇ TİŞÖRTLERİNİN GELİRİ, AİLESİNE GİDECEK

Kızılyıldız taraftar grubu Delije'nin (Cesur adamlar) Galatasaray maçı için planları;
* Biletlerin tamamı önceki gün satışa çıktıktan 6 saat sonra tükendi.
* 26 Mart 2014'te Kombank Arena'da 24 bin 232 Kızılyıldız taraftarı ile kırılan rekor, Galatasaray maçında kırılacak. 26 Mart 2014'teki mücadele, Budivelnyk'e karşı oynanmıştı. Galatasaray mücadelesinde salonda tam 25 bin taraftar olacağı tahmin ediliyor.
* İstanbul'da öldürülen Kızılyıldız taraftarı Marko İvkoviç için hazırlanan tişörtler satıldı. Tişörtlerin geliri ailesine İvkoviç'in ailesine bağışlanacak. Tribünlerin neredeyse tamamı, İvkoviç tişörtlerini giyecek.
* Marko İvkoviç için özel koreografiler yapılacak, marşlar söylenecek.