Hakan TARHAN, İstanbul-(fotoğraflı) Dünyagöz Hastaneler Grubu ile Profesyonel Futbolcular Derneği arasında gerçekleştirilen işbirliği sayesinde futbolcuların göz sağlığı kontrolleri Dünyagöz'de gerçekleşecek.

Dünyagöz ile profesyonel futbolcuları aynı çatı altında buluşturan Profesyonel Futbolcular Derneği, sporcuların göz sağlığı işbirliğine imza attı. Derneğe üye tüm futbolcular, düzenli göz kontrollerini Dünyagöz Hastaneleri'nde yaptırabilecek.

Dünyagöz ile Profesyonel Futbolcular Derneği arasında gerçekleştirilen imza törenine, Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Ayhan Akbin, Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım ve Dünyagöz Etiler doktorlarından Op. Dr. Nilüfer Köylüoğlu Ünal katıldı.

Ayhan Akbin Dünyagöz ile yaptıkları işbirliği hakkında: "Göz sağlığı ve özellikle retina kontrolü bugüne kadar rutin sağlık kontrollerimiz arasında ihmal ettiğimiz bir alandı. Özellikle sporcular için göz sağlığının çok büyük önem taşıdığının farkındayız. Bu açıdan Dünyagöz Hastaneler Grubu ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma son derece kıymetli. Bundan böyle derneğimizin üyesi olan tüm futbolcularının gözleri Dünyagöz'e emanet olacak. Bilinçli bir şekilde gözümüzü periyodik olarak kontrol ettirmek ve darbeler sonrası erken müdahale için Dünyagöz'e başvuracağız. Kapılarını üyelerimize ve onların yakınlarına sonuna kadar açan Dünyagöz Hastaneler Grubu'na teşekkür ediyoruz" dedi.



Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım bu iş birliğinin sporcu göz sağlığının korunması için atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, Profesyonel Futbolcular Derneği'nin Dünyagöz'e duyduğu güvene teşekkür ettiğini söyleyerek, Dünyagöz'ün en son teknoloji cihazları ve uzman hekim kadrosuyla futbolcuların göz sağlığı ile ilgili her sorununa yanıt verebileceklerini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için sporun hayatımızdaki yerinin vazgeçilemez olduğunu bildiren Yıldırım, toplantı sırasında Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak sporcu göz sağlığı merkezi projesi üzerinde çalıştıklarının da müjdesini verdi



Dünyagöz Etiler doktorlarından Op. Dr. Nilüfer Köylüoğlu Ünal sporcularda göz sağlığının önemine dikkat çekerek, göz sağlığının korunması için büyük önem taşıyan retina muayenesinin tüm sporcular için lisans aşamasında zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Spor yaparken göz sağlığının tehdit altında olabileceğinin pek akla gelen bir durum olmadığını hatırlatan Op. Dr. Köylüoğlu Ünal, yumruk yiyen bir boksör ile kafa topuna çıkan bir futbolcunun gözünde oluşabilecek travmanın eş değer olabileceğini, iyi görüyor olmanın göz sağlının kusursuz olduğu anlamına gelmediğini; bireysel ya da takım oyuncusu, çocuk ya da yetişkin, lisanslı ya da lisanssız bütün sporcular için periyodik retina taramasının son derece önemli olduğunu böylece maddi ve manevi daha sıkıntılı retina tedavilerine ihtiyaç duyulmadan gerekli tedbirlerin alınabileceğini belirterek: "Bu işbirliği sayesinde sporculardan başlayarak bütün toplum nezdinde periyodik retina kontrolünün önemi konusunda farkındalık yaratmayı, aktif olarak futbol oynayan ve futbolu bırakmış sporculara hizmet vererek sağlamayı hedefliyoruz. Göz muayenesinin gözlük muayenesinden ibaret olmadığı, göz dibi muayenesinin kardiyoloji muayenesi gibi rutin olarak uygulanması ile, ihmal edildiğinde körlüğe kadar gidebilecek retina hasarlarının erken teşhis ile hasta henüz hissetmezken tedavi edilebildiği bilgisinin yayılması koruyucu hekimlik ve halk sağlığı yönünden çok önemli bir adımdır. Bu amaçla herkesin göz dibi muayenesi olmasını istiyoruz, futbolcularla başlıyoruz" dedi. KATARAKT VE RETİNA AMELİYATLARI GERÇEKLEŞEBİLECEK

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Ayhan Akbin, 3. Lig'de yaşanan sorunlar ile ilgili, TFF'nin ve ilgili birimlerin kendilerini gereken yardımı yapmadıklarını belirterek; ''Türkiye'de futbolcuları ikiye ayırabiliriz. Bir gayet iyi durumda olanlar Sürpe Lig'de 3 büyüklerde oynayanlar ve Süper Lig'in bazı takımlarının oyuncuları, bu arkadaşlar, kardeşlerimiz gayet iyi paralar kazanıyor iyi durumdalar, İnşallah daha fazlalarını da kazansınlar ama alt liglerde oynayan oyuncuların ciddi sorunları var. Yalnız para olarak değil her türlü haksızlıklara uğruyorlar örneğin 3. Lig'de yaş sınırlandırılması ve askerlik sorunları var oyuncuların bunları bir türlü çözemiyoruz, çözme çabalarımız var Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve ilgili birimler bize gerektiği yardımı yapmıyorlar. Futbolcular bu işlerle uğraşırken bir de sağlık sorunları var üstelik futbolu bıraktıktan sonra da bir yaşam süreleri söz konusu çoğu hayatın getirdiği bir şekilde doğuyorlar, büyüyorlar olgunluk yaşlarına da geldiklerinde de evlenip çoluk çocuğa karışıyorlar. Bir de futbolu bıraktıktan sonra da bir dönem var, hayatın zorlukları aynı şekilde onlar için devam ediyor. Bu arkadaşlarımıza futbolu hem faal futbolu için hem de futbolu bırakmış bütün arkadaşlarımız ve aileleri artık Dünya Göz Hastanesi'nde çok ciddi bir avantaj ile muayene ve ameliyat olabilecekler. Göz muayenesi oldukları gibi katarakt ve retina ameliyatları gerçekleşebilecek burada'' dedi.