Geçtiğimiz sezon denizlerin Formula 1'i olarak bilinen Class 1 Dünya Powerboat Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden başarılı sporcu Tarık Öktem, 2014 sezonu öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Dünya Offshorre Şampiyonası'nda elde ettiği başarıların ardından 2013 yılında Class 1 Dünya Powerboat Şampiyonası'na katılan Tarık Öktem, henüz ilk yılında ikinci olarak bitirdiği İtalya yarışının ardından bütün dikkatleri üzerine toplamıştı. Dünyanın en iyilerinin yer aldığı şampiyonada alışma dönemi olarak adlandırdığı bir sezonda aldığı başarılı sonuç, ülkemiz adına da gurur ve umut verici oldu.

Yeni sezona birçok yeniliklerle girecek olan sporcumuz, LFF - Polimersan Team takımında İngiliz gazcı Miles Jennings ile birlikte yarışacak. Geçtiğimiz sezonu Dünya beşincisi olarak tamamlayan tekne ile yarışacak olanTarık Öktem, Luca Formilli Fendi önderliğindeki deneyimli İtalyan ekip ile sorunsuz bir sezon geçirmek istiyor. 2013 yılında yaşadığı teknik şanssızlıklara rağmen başarılı zamanlara imza atan Tarık Öktem, yeni sezonda yeni tekne ve tecrübeli takım ile podyumun en üst basamağını hedefliyor.

Denizlerdeki gururumuz Tarık Öktem yaptığı açıklamada: "2014 sezonu öncesinde takım olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni sezona birçok yenilikle başlıyoruz. 5 - 7 Eylül tarihlerinde İspanya'da yapılacak olan Ibiza Grand Prix ile Class 1 Dünya Şampiyonası maratonu başlıyor. İlk yarışı podyumun zirvesinde tamamlayarak Türkiye'ye kupa ile dönmek istiyoruz" dedi.