Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası açılışı olaylı başladı. Kupaya milyarlarca dolar harcanmasını protesto eden gruba polis plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti. CNN muhabirinin de yaralandığı olaylarda, Black Block hareketi üyeleri Brezilya bayrağı yaktılar.

Arena Corinthians önünde binlerce Brezilyalı vuvuzelalar ve davullar eşliğinde dans ederek ve eğlenerek kutlama yaparken, stadyumun 5 km uzağında başka bir grup polisle çatışıyordu. İki ayrı yerde toplanan "Halk için dünya kupası komitesi" üyeleri, metro işçileri, öğrenciler ve öğretmenlerin eylemlerine yapılan polis müdahalesi geride biri gazeteci 5 yaralı bıraktı.

Carrao metro istasyonu önünde toplanan ilk grup " Asıl terörist FIFA'dır", "Kupa kimin için", "Eğer haklarımız yoksa, o zaman kupa da yok" yazılı pankartlarla yürüyüşe geçmek istedi. Kupaya harcanan paraların eğitim, sağlık, ulaşım ve barınmaya ayrılmasını istediklerini ve kupayı protesto etmek üzere stada kadar yürüyeceklerini açıklayınca polis eylemi dağıttı.

EYLEMCİLER BREZİLYA BAYRAĞI YAKTI

Metro işçileri sendikası önünde toplanan başka bir grup Carrao istasyonundaki grupla birleşmek istemek için yürüyüşü geçince polis müdahalesiyle karşılaştı. Brezilya'daki son zamanlarda hemen hemen tüm eylemlerde yer alan maskeli Black Block üyeleri eylemde Brezilya bayrağı yaktı

CANAN KAYA - SAO PAULO /

ck(gh)