Teoman ERİŞ/ ALANYA(Antalya), () - OMURİLİK felçlileri yararına 35 ülkenin 37 kentinde aynı anda düzenlenecek 'Wings for Life World Run' (Yaşam için kanatlar dünya koşusu) adlı koşunun Türkiye etabı, 4 Mayıs'ta Alanya İlçesi'nde yapılacak.
Dünya genelinde eş zamanlı başlayacak yarışın Türkiye ayağı, 4 Mayıs Pazar günü saat 13.00'te Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başlayacak. Yaklaşık 150 bin kişinin katılımıyla yerel saatlere göre aynı anda başlayacak dünya koşusunun Alanya-Antalya etabına, 2 bin kişinin katılması bekleniyor.
BİTİŞ NOKTASI BELLİ DEĞİL
Yarış direktörü Salih Münir Yaraş, dünyada ilk kez aynı anda başlayacak bir yarış yapılacağını söyledi. Etkinliğin omurilik felçlilerinin durumlarına dikkat çekmek ve onlara yardım için yapılacağını belirten Yaraş, "Yarışın başlangıç noktası belli, ancak bitiş noktası belli değil. Sporcular yarışın ilk yarım saatinde serbest koşacak. Sporcuların arkasından onları yakalamak için her saat hızı değişen bir araç çıkacak" dedi.
EN SON YAKALANAN BİRİNCİ OLACAK
Aracın üzerindeki okuyucu antenin sporcuların göğsündeki çipleri okuyacağını dile getiren Yaraş, "Araç 3.5 saat sonra 48 kilometre, 5.5 saat sonra da 88 kilometre yol kat edecek. Tüm dünyada aynı anda başlayacak bu yarışta araca en son yakalanan sporcu dünya şampiyonu olacak. Alanya- Antalya parkurunda ise araca en son yakalanan kadın ve erkek sporcular Türkiye şampiyonu olacak" diye konuştu.

TE(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)