Faik GÜRSES/Leogang (Salzburg) () - DÜNYA Bisiklet Birliği'nin (UCI) faaliyet programında yer alan Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası, Avusturya'nın Leogang pistinde düzenlenen final müsabakaları ile başladı.

Four Cross (Dörderli iniş) ile Down Hill (iniş) kategorisinde düzenlenen yarışlara toplam 340 sporcu katıldı. Four Cross yarışı, 450 metre mesafe üzerinde 4 sporcunun birlikte çıktığı yarışın adı. Sporcular bu çıkışlarda birbirlerini eleyerek finale kadar çıkıp altın madalyaya uzanıyor. Down Hill kategorisi ise adrenalinin en üst seviyeye çıktığı yarış olarak yorumlanıyor. Sporcular 7 ayak sonunda altın madalyayı elde ediyor. Parkur, 524 metre yükseklikten başlayıp 3.1 kilometre sonra tamamlanıyor. Dünyanın en hızlı sporcuları şu anda Leogang'ta toplanmış durumda. Aralarında 2012 yılında parkuru 54 kilometre hızla inen Güney Afrikalı Grek Minaar da bulunuyor.

BİSİKLET SEKTÖRÜ LEOGANG'A YERLEŞMİŞ

Dünyanın bisiklette kalbinin attığı yarışlar olarak yorumlanan Four Cross ve Down Hill yarışları için bisiklet sektörü adeta Leogang'ta kamp kurmuş vaziyette. Dağ bisikletindeki ünlü markalar kurdukları stantlarda bisikletten malzemeye kadar her türlü satışı yapıyor. Ayrıca sporcuların yarıştan sonra bisikletlerinin bakımı da kurulan merkezlerde yapılmakta.

İLGİ DORUKTA

Final müsabakalarına ise ilgi bir hayli büyük. Leogang pistine gelen izleyiciler, final yarışlarından çok önce müsabakaları daha iyi takip edebilme adına pistin en yüksek noktasına tırmanarak adrenalini sporcularla birlikte yaşıyor.