ALTAY'da 9 Haziran'da yapılacak kongre öncesi başkanlığa aday olan Murat Bora Dülger, bütçesini 7 milyon TL olarak açıkladı.
Mehmet Deniz Şimşek'in ardından Altay camiasının tanınmış isimlerinden Gürhan Özbelge' yi de listesine alan Dülger, bütçenin 2 milyon TL'sini yönetim kurulunun karşılaşacağını ve hiçbir yöneticinin, alacaklarına karşılık kulüp gelirlerine temlik koymayacağının taahhüdünü verdi. Bütçe kalemleri içinde sponsorluk, reklam ve stat gelirlerinin 3 milyon TL'lik yer tuttuğunu belirten Dülger, "Altay Kulübü, profesyonel bir sponsorluk planlamasıyla bunu başarabileceğini, 2010-2011 sezonunda kanıtladı. Şu anda ön görüşme yaptığımız firmalardan aldığımız sözler var. Bütçemizi bu sözler doğrultusunda realize ettik. Genel kurula kadar bu firma isimlerini de açıklayacağız" diye konuştu.
Vergi ve SGK borçlarının ödenmesine yönelik planlamanın da tamamlandığını vurgulayan Murat Bora Dülger, "Tüm adımları hesaplanmış bir hareketin içindeyiz. Listemiz önümüzdeki hafta büyük oranda netleşecek. Altay'a uzun yıllar hizmet edebilecek, önemli gelir kaynakları oluşturabilecek, saygın ve ciddi kişileri bir araya getiriyoruz" dedi. Aslan Savaşan'ın başkan adaylığını da değerlendiren Dülger, sözlerini şöyle noktaladı: "Seçim değil hizmet yarışı içindeyiz. Altay, ağır şartlar altında bile iki aday çıkarabiliyorsa, bu durum kulübümüzün gücünü gösterir. Sayın Savaşan, Altaylı, özverili ve çalışkan bir isim. Tek endişem; zaten maddi-manevi yorulmuş bir yönetim kurulundan yeni bir yönetim kurulu oluşturulma çabasıdır. Her şeye rağmen Savaşan'ın adaylığının kulübümüz için hayırlı olmasını diliyorum."

YC(YC/AÖ)