Kadir SABUNCUOĞLU / ERZURUM, () - Galatasaray'dan ayrılan futbolcu Didier Drogba'nın da 2003- 2004 sezonunda top koşturduğu Fransa'nın süper lig takımlarından Marsilya, Palandöken yaylasında kamp yapacak.  
Dünyaca ünlü Fildişi Sahilli futbolcu Drogba'nın geçtiğimiz yıl yapılan röportajlarda hala dönmeyi hayal ettiği Marsilya takımı, 20 Temmuz'da THY'nin özel direkt seferi ile Erzurum'a gelecek. Palandöken eteklerindeki Xanadu Snow White Hotelde kalacak olan Fransız takım, deniz seviyesinden 2- 3 bin metre yükseklikte futbolcularını önümüzdeki sezona hazırlayacak. Marsilya yüksek irtifa kampının ardından Süper ligden bazı takımlarla Erzurum'da özel maç oynayacak.
Azerbaycan'ın Hazar Lankeran, Akhisar, Çaykur Rizespor takımları ile Atletizm milli takımı ve buz patencilerin Palandöken'de kamp yaptığını belirten Vali Ahmet Altıparmak, önümüzdeki günlerde Kayseri Erciyes ve Trabzonspor'un yanı sıra birinci ligden 6 takımın da Erzurum'a geleceğini söyledi. Yaz sezonunda yüksek rakımı ve serin havası, Palandöken'deki otelleri ve futbol sahaları ile Palandöken'in yüksek irtifa kamp merkezi olma yolunda önemli bir avantajı bulunduğuna dikkati çeken Vali Ahmet Altıparmak, içinde tenis kortları, futbol sahaları, bisiklet yolları, tartan pistlerden oluşan komple tesisin yakında temelinin atılacağını vurguladı. Vali Altıparmak, "Marsilya'nın kamp için Erzurum'a gelmesi çok önemli bir adımdır. Yüksek irtifa kamp merkezinde Rusya ve Gürcistan'dan takımları yeni sezonlara hazırlanacak. Erzurum yeni yaptırılacak sahalarla sadece kış sporlarında değil yaz sporlarında da söz sahibi olacak" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI