SAMSUN'da dünya drift rekorunu kırmaya çalışacak olan Alman pilot Harald Müller, basın toplantısı düzenledi. Rekor denemesinin 19 Mayıs tarihinde yapılmasının planlandığını ancak Soma'da yaşanan facia nedeniyle ertelendiğini belirten Müller, "Yarın gerçekleştireceğim rekor denemesini Soma’ya armağan ediyorum" dedi.
'En Uzun Süre Drift Yapma' rekorunu 2 saat 21 dakika 58 saniye ile elinde bulunduran Alman pilot Harald Müller, yeni rekor denemesini yarın Samsun'da gerçekleştirecek. Rekor denemesi öncesinde düzenlenen basın toplantısına Alman pilot Harald Müller ile birlikte Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) Müdürü Güven Özyurt, AVOK (Avrasya Otomobil Sporları Kulübü) Onursal Başkanı Bora Köktener, AVOK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergüç, AVOK Driftten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Said Özen, AVOK Takım Direktörü Necdet Oktaykan ve AVOK Sponsorlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Çıvgın katıldı.
Toplantıda konuşan GHSİM Müdürü Güven Özyurt, "Tüm dünyada tanınan Harald Müller’in bu denemeyi Samsun’da yapması Türkiye için çok önemli. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın destekleriyle düzenlenen rekor denemesine Samsun’un uğurlu gelmesini temenni ediyoruz" dedi. Toyota GT86 ile 'Dünya Drift Rekoru'nu kırmayı amaçlayan Harald Müller, kıracağı rekorunu Soma’ya armağan edeceğini belirtti. Müller, "Bu rekorun Samsun’da kırılması benim için çok önemli. 19 Mayıs’ta yapmak üzere planladığımız rekor denemesini Soma’da yaşanan acı kayıplarımız nedeniyle iptal ettik. Yarın gerçekleştireceğim rekor denemesini Soma’ya armağan ediyorum” diye konuştu.
İlkadım İlçesi Batı Park mevkiinde bulunan helikopter pisti alanında yapılacak dünya rekoru denemesinde Alman pilot Harald Müller, 2 saat 21 dakika 58 saniye ile kendisine ait olan en uzun süre drift yapma rekorunu daha ileriye çekmeye çalışacak. Müller ayrıca, ABD’de Johan Schwartz tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekoru da geliştirmek için piste çıkacak. Rekortmen pilot rekor denemelerini Guinness World Records Türkiye Hakemi gözetiminde yapacak. Saat 18.00'da başlaması planlanan program, saat 00.00'da sona erecek.

FOTOĞRAFLI