Ercan ATA/SAMOKOV, () - BULGARİSTAN'ın Samokov kentinde bugün başlayan ve 11 Mayıs Pazar günü sona erecek Yıldızlar Serbest Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde 5 Türk sporcu mindere çıktı.

KEREM KAZIM KAMAL ALTIN MADALYA KAZANDI

1999 doğumlu olan ve yıldızlara yaşı tutmayan K. Kazım Kamal, doktorların "güreşebilir" raporu üzerine Yıldızlar Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'na getirildi ve altın madalya kazandı. 1997 ve 1998 doğumluların katılabildiği şempiyonada 42 kg'da ilk turu bay geçen K. Kazım Kamal, çeyrek finalde Gürcü rakibi Nugzari Tsurtsumia'yı 6-2 yendi. Kamal, yarı finalde Macar rakibi Jabbar Najafon'u 11-3 yenerek finale çıktı. Akşam seansında Ukraynalı Oleksi Masyk ile güreşen K. Kazım Kamal, bu karşılaşmayı da 7-3 kazanarak, ilk defa katıldığı şampiyonada altın madalya kazandı.

UĞUR DAVUT BEYTEKİN GÜMÜŞTE KALDI

50 kg'da mücadele eden U. Davut Beytekin 1. turda Almanya'dan Alexander Ginc'i 5-3, 2. turda Moldavalı Dorin Cojocari'yi 8-0, yarı finalde Rus Segey Madzhiev'i 6-3 yenerek finale yükseldi. Beytekin, finalde ise Azeri Jabbar Najafon karşısında başarılı olamadı ve karşılaşmayı 10-1 teknik üstünlükle kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Türk heyeti, U. Davut Beytekin'i finalde yenen Azerbaycanlı Jabbar Najafon'un yaşı büyük olduğu gerekçesiyle şampiyona direktörüne itiraz dilekçesi verdi.

Samokov Sport Arena'da sabah seansında mindere çıkan 69 kg'da M. Tahsin Özcan, 58 kg'da M.Ömer Fırat ve 85 kg'da E. Bilal Yeşilçiçek ise elendi.

ea (os)