Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1. sırada bulunan Sırp tenisçi Novak Djokovic, Hırvat Marin Cilic'i mağlup ederek Wimbledon'da yarı finale yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 9'uncu gününde, tek erkeklerde Novak Djokovic, Marin Cilic'i 3-0 yenerek, turnuvada yarı finale yükselen sporcu oldu. Daha önce 9 kez yendiği rakibi karşısında maça hızlı başlayan Djokovic, etkili servis atışları ile oyunu kontrol altına aldı. Özellikle "winner" vuruşlarda başarılı olan ve rakibine sayı şansı vermeyen Sırp tenisçi, bu sette sadece bir oyun vererek ilk seti 6-1 kazandı ve skoru 1-0 lehine getirdi.

İkinci sete etkili başlayan Cilic, rakibinin servis oyununu kırarak skoru 4-2 lehine getirdi. Özellikle Djokovic'in hücum vuruşlarına etkili savunma ile cevap veren Hırvat tenisçi, kalan oyunları da kazanarak, bu seti de 6-3 kazandı ve setlerde durumu 1-1 eşitledi.

Üçüncü sette kendi servis oyunlarını kazanarak başlayan iki tenisçi de skoru 5-5'e getirdi. Setin 11 ve 12. oyunlarında her iki tenisçi de birbirlerinin servis oyunlarını kırarak skoru 6-6'ya ve seti uzatma oyununa taşıdı. "Tie-Break" oyununda gülen taraf Marin Cilic oldu ve uzatma oyununu 7-4, seti 7-6 kazanarak , setlerde 2-1 öne geçti .

Dördüncü sette Djokovic'in baskısına dayanamayan Hırvat raket, oyuna girmede zorluk yaşayınca skorda bir anda 4-1 geride kaldı. Kalan oyunlarda daha sakin kalmayı başaran Sırp oyuncu, bu seti 6-2 kazanarak oyunda 2-2 beraberliği yakaladı.

Mental açıdan büyük düşüş yaşayan Hırvat raket, bu seti de 6-2 kaybederek, oyunda 3-1 geriye düştü.

Novak Djokovic, 3 saat 24 dakika süren maçı, 6-1, 3-6, 6-7 (7-4 tie-break) , 6-2 ve 6-2'lik sonuçlarla 3-2 kazandı ve yarı finale yükselen sporcu oldu.