Mehmet ÇİFTÇİ, Madrid(İspanya)-



Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylar İspanya, Portekiz ve Güney Amerika basını tarafından geniş şekilde verildi.

Gazeteler ve televizyon kanalları bu olayları "Utanç verici" olarak niteledi. Eskiden cehennemi Avrupa kupalarındaki rakiplerine karşı takımlarını destekleyerek gösteren Türklerin şimdi de kendi aralarında cehennem yaşamaya başladığı yorumunda bulunan gazeteler olayların sokaklara kadar taşınmasının bunun bir göstergesi olduğunu savundular.

Marca gazetesi, sahaya atılan maddelerle karşılaşma iptal edildi başlığında orta hakemin bu maçı durdurmada geç kaldığını ileri sürdü. Gazete, statta bulunan taraftarların eline ne geçtiyse sahaya fırlatmasını Türkiye'de olağan bir durum olmaya başladığına da dikkat çekerek yetkilileri bu futbol fanatizmini durdurmada harekete geçmesini istedi.

Sport gazetesi: Haber manşetinde " Türkiye'de bir maç daha iptal edildi" başlığını attı. Gazete, güvenlik güçlerinin olayları durdurmada zor anlar yaşadığına işaret ederek Türkiye'de futbolun büyük yara aldığını yazdı.

O Jogo gazetesi: Sahaya sürekli atılan cisimler maçı tatil ettirdi başlığını kullandı. Gazete, internet sayfasında karşılaşmanın özetini de okuyucularına göstererek Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın yaşadığı zor anları yorumladı.

Abola gazetesi: Portekiz gazetesi bu maçla ilgili "Trabzonspor - Fenerbahçe çatışması" başlığını atarak karşılaşmanın futboldan öte bir savaş ortamı içinde geçtiğini savundu.

Futnet: Brezilya gazetesi Futnet ise "Şiddet sokaklara taştı" başlığında karşılaşmanın iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Ole gazetesi: Arjantinlerin ünlü gazetesi Ole'de olaylı Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasına geniş şekilde yer verdi. "Türk cehennemi" başlığını kullanan gazete hem saha içinde hem de saha dışında yaşananların tam bir çılgınlık olduğunu ileri sürdü.

MÇ(MA)