NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, gazeteci Bilal Meşe'ye saldırdıktan sonra Milli Takımı bırakan Arda Turan ile alakalı olarak konuştu.
"'EVET' DEDİK DİYE BİZİ BİTİRDİLER"

Arda'yı nasıl toplum önünde bitirdilerini anlatan Dilmen, "24 Ocak'ta evet-hayır mevzusunda Arda'yı cebe koydular. Siyasi konudan beni de bitirdiler, Arda onun bedelini ödüyor. Rıdvan Dilmen: Arda'yı, Burak Yılmaz'ı, Murat Boz'u ve beni bitirenler aynı gruptur. Sebebi 'Evet' oylarıdır." yorumunda bulundu.
İşte Dilmen'in konuşmasının devamı:
"ARDA'NIN DAVRANIŞI KABUL EDİLEMEZ"


Arda konusunda ne düşünüyoruz diye tekrar konuşmak istedim. Bu konuda dün sıcağı sıcağına söylediğimizden farklı bir durum yok aslında. Söylediklerim farklı algılandı galiba. Arda kardeşimizin Bilal abiye davranışı kabul edilemez. Primle ilgili sadece bir şey bildiğim var. Arda, personel için 85 bin lira toplamış. Allah razı olsun.
"ARDA SADECE KOSOVA MAÇI İÇİN KONUŞACAKTI"

Arda'ya itibarsızlaştırma operasyonu başladı. Milli takıma alınmadı, Emre Belözoğlu vasıtasıyla milli takıma tekrar alındı. Gazeteci dostlarımız, Arda için kumar oynadığını yazdı. Otele kadın getirdiği yazıldı. Arda da en son böyle bir hata yaptı. Arda, gazeteciler toplantıyı terk etmeseydi bence başka cümleler söyleyecekti. Arda'nın uygulaması sadece Kosova maçı içindi, gazeteciler kalkınca bence sinirleri bozuldu. Hatta Kosova maçı için dedi. Bence gazeteciler kalkınca konuşmanın formatı değişti. Eğer bir gazeteciyi stadın dışında tokatlayan insan iki gün önce milli takımda oynuyorken, Arda'ya böyle davranılması...
"KARADA FARKLI, HAVADA FARKLI"

Karada gazeteci dövünce farklı, havada dövünce farklı oluyor... Denizde olsa ne olur bilmiyorum... Milli takım formasını giyen Arda Turan parayı düşünmüyordur. 15 Temmuz'dan sonra Arda Turan'ı gördünüz bayrakla insanların arasında geziyordu. Arda'nın vatan aşkını tartışamayız. Çok örnek verebilirim de, konuşmuyorum. 'Orayı çekme, burayı çek' diyenler var... Arda Turan ülkemizi yurt dışında temsil ediyor. Arda'dan dolayı haklı olarak protesto ediyorsunuz. Daha önceki olaylarda basın toplantılarına gidiyorsunuz. "Şu maçtan hayırlısıyla döndükten sonra Fatih Terim'in Arda'yı çağıracağına ve Arda'nın üzüntüsüne eşlik edeceğine inanıyorum.
"TERİM İLK KEZ ÜZÜLMÜŞTÜR"

Fatih Hoca'nın Arda'ya 'ilk defa' üzüldüğünü düşünüyorum. 11 aydır üzülmüyordu, ilk defa üzüldü. Bu çocuk genç bir oyuncu. Kimsenin namusunda gözü olmayan bir çocuk. Kazanılması gerekn bir oyuncu. Arda, Bilal abisinden özür dilemeli. Arda'nın pişman değilim söylemi de hata. Arda pişman olmalı. Büyüğüne değil küçüğüne de vurmamalı.
Milli takımda yaşanan olayların sonrası oluşan birikimde bütün suç kişilere yıkılmamalı. Bu düzen böyle gitmez. Barıştan zarar gelmez, başırsınlar. Bu ülkenin zaten bir sürü sorunu var. Barış zamanı...
"ADAY OLMAYACAĞIM"

Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki federasyon başkanı adayı olmayacağım! Bu konuşmalarımı federasyon başkanı olacağıma dayandırarak değerlendrimesinler."
"İzmir Marşı için kızım bile bana mesaj attı. 'Baba bu ne ya!' dedi. Sosyal medyada anneme ve kızıma küfür edenler hakkında mahkemeye başvuracağım.
"'İZMİR MARŞI YASAKLANSIN' DEMEDİM"

Ben 'İzmir Marşı yasaklansın!' diye nerede demişim. Yalan konuşuyorlar. İzmir Marşı'nı söyleyenler, bunu siyasi amaçla söylemiyorlarsa hepsinden özür dilerim. Maçta bir şey oluyor, statta 'Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber' diye bağırıyorlar. Ne oluyor, dinler arası savaş mı var?