TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ak Parti Milletvekili ve kulübün eski başkanlarından Faruk Özak'ın bordo-mavili ekibin ekonomik, maddi ve manevi çöküşünün tek sorumlusu olduğunu ileri sürerek hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Hacıosmanoğlu, Sadri Şener dönemini de sert eleştirirken, nereye ödendiği belli olmayan ancak menajer gideri olarak gösterilen 15 milyon liranın bulunduğunu da ileri sürdü.
"TRABZONSPOR KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün içerisinde bulunduğu tüm olumsuzlukları açığa çıkaracağını söyledi. Başkan Hacıosmanoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında Faruk Özak ve Sadri Şener’i eleştiren eski Başkan Nuri Albayrak’ın doğruları söylediğini belirtti. Başkan Hacıosmanoğlu, muhabirine şunları söyledi:
"Nuri Albayrak, Trabzon ve Trabzonspor’daki bilinen gerçekleri söyledi. 'Samimi Trabzonspor başkanı' sıfatıyla Trabzon’da yaşadığı gerçekleri özetledi. Trabzon’un gerçek halkı da zaten bunları biliyor. Biz de hep söyledik; 'Bu düzeni değiştireceksek Cenab-ı Allah bize Trabzonspor başkanlığını nasip etsin' dedik, 'Bu düzenin devamı olan başkan olmak istemiyoruz' dedik. Allah da nasip etti. Bizde Nuri Albayrak ile aynı şeyleri düşünüyoruz. Trabzonspor kimsenin babasının çiftliği değil. Bazı kişilerin her canı istediğinde egolarını tatmin edeceği yer de değil. Şahsi çıkarları için kullanacağı yer de değil. 'Trabzonspor’un futbolcusuyuz, kaptanıyız başkanıyız' diyorlar. Bunları yaparken bedava oynamadınız karşılığında para alıp oynadınız. Ondan sonra kulübün başkanlık makamı size milletvekilliği ve bakanlık getirdi. Demek ki her dönem Trabzonspor’u kullandınız."
"TRABZONSPOR'UN FARUK ÖZAK’IN YARDIMINA İHTİYACI YOK"
Hacıosmanoğlu, Özak'ın milletvekili olduğu dönem biteceğini, şimdiden kendilerine 'Oyuncak' aradıklarını öne sürdü. Trabzonspor Başkanı şöyle devam etti:
"Bugünkü Trabzonspor’un ekonomik, maddi ve manevi çöküşünün yegane tek sorumlusu Faruk Özak’tır. Bunu Trabzon halkı da biliyor. Önümüzdeki günlerde bunu çok daha net görecekler. Kulübün içerisinde olan olumsuzlukların hepsini kamuoyuna yansıtmadık ama bundan sonra maddi manevi olan tüm olumsuzlukları yansıtacağız. Bunların tek sorumlusu da Faruk Özak’tır. Çünkü o kulübün patronu olarak orada duruyordu. Onu da Trabzon halkı değerlendirecek. Trabzonspor ne zaman ileriye bir adım atacak olsa böyle bir projesi varsa, kendisi projede varsa veya kendi adamı varsa vardır, yoksa hep karşısında engeldir. Bugün Akyazı’ya yardımcı olacağını söylüyor. Onunun yardımına ihtiyacı yok Trabzonspor’un. Trabzonspor kendi değerleri ile başkanı ile yönetimi ile hangi sorunu varsa bir sene içerisinde nasıl çözdüyse yine çözer."
"TRABZONSPOR’UN STADINA KAVUŞAMAMASININ YEGANE SEBEBİ FARUK ÖZAK’TIR"
AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak’ın Akyazı Projesi’ne karşı olduğunu da öne süren Hacıosmanoğlu, yıllardan bu yana Trabzonspor’un stada kavuşamamasının tek nedeninin de Faruk Özak olduğunu öne sürerken şöyle dedi:
"Sayın Nuri Albayrak döneminde görev yaptığımda aynı şeyleri söylemiştim. Bu stat yapılacağı zaman, 'Trabzonspor kanunsuz işler yapıyor, kıyı kenar kanununa muhalefet ediyor' diyen Faruk Özak’tı. Halbuki bakandı kendisi ve sorunları çözmesi gereken makamda oturuyordu.  'Trabzonspor hayali projelerle uğraşıyor' diye kamuoyuna bizi şikayet eden de kendisidir. Projeyi o zaman engelleyen de kendisidir. Bugün Trabzonspor yeni stadında maç oynayamıyorsa bunun sorumlusu Özak'tır. Bu projeyi ortaya çıkaran Aydın Pişiren ve Faruk Kanca arkadaşlarımız Ankara’da sunuma gittikleri zaman makamında elinin tersi ile projeyi atıp, 'Siz bırakın böyle hayali projeleri, yıldız sözünüzü neyle yerine getireceksiniz, onu anlatsanıza bana' deyip de arkadaşlarımızı tersleyip gönderen de Faruk Özak’tır."
"ONUN GERÇEK YÜZÜNÜ TRABZON HALKI BİLİYOR"
Faruk Özak’a yönelik eleştirilerine devam eden Hacıosmanoğlu, iddialarını şöyle sürdürdü:
"Bugün Trabzonspor’un eski başkanı Nuri Albayrak döneminde ortaya koyulan bu projeyi, sonrasında Faruk Özak’ın bütün engellemelerine rağmen, gerçek Trabzonlu ve Trabzonspor’u düşünen, TOKİ başkanlığı döneminde de sonra yaptığı bakanlık döneminde de başbakanımızın desteği ile hayata geçiren kişi Erdoğan Bayraktar’dır. Alışmıştır hazıra konmaya Faruk Özak. Kendisine ait olmayan başarıları kendisine yazmaya. Ama kendisine ait olmayan başarısızlıkları da başkalarına yazmak onun yegane tecrübe kazandığı alandır. Yaptığı iş budur. Bizimle ilgili seviyesiz konuşmaları var. Kendisinin çok büyük adam olduğunu ima ediyor. Benim o tür adamlarla aynı masada oturma şansım dahi yok. Tartıya koyduğunuzda benim karşılığım dahi değildir o. Onun gerçek yüzünü Trabzon halkı biliyor. Biz daha da önemli gerçekleri de kamuoyuyla paylaştığımız zaman Trabzon şehrinde nasıl yaşayacak? Biz onu çok iyi göreceğiz. Özkan Sümer’e her ne kadar kızsam da, doğru söylediği sözler var onları almak lazım. Sümer’in Faruk Özak ile ilgili söylediği, 'Seccadeli sahtekar’ kelimesi kendisine çok güzel yakışıyor. Yıllardan beri Trabzonspor’u nasıl kullandığını kamuoyuyla paylaştığımız zaman kendine gidecek yer bulamayacak."
"BU REZİLLİĞİ, ORTADAN KALDIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK"
Hacıosmanoğlu, UEFA’nın Sivasspor ve Eskişehirspor’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesini de değerlendirdi. Trabzonspor Başkanı UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza verdiğinde, "Diğer takımlara neden ceza verilmiyor?" diye sorulduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"UEFA, Avrupa’ya gitmeye hak kazanan takımların dosyasını aşağı indireceğinin beyanında bulunmuştu. Şike davasında adı geçen bütün kulüplerin UEFA’ya gitmeye hak kazandığında bu muamele ile karşı karşıya kalacağı gerçeği ortadaydı. Bunu en iyi bilen de TFF’ydi. Ama ne yazık ki 3 Temmuz sürecinden itibaren pisliğin üzerinde oturan ve orada oturmayı kendisine alışkanlık edinen, Türk futbolunu yöneten başkan ve yönetimi kurulları, 'Bu konu kapandı' diye açıklama yaptı. Onlar ne zaman, 'Bu konu kapandı' dese, Türk futbolu ceza alıyor. 3 Temmuz süreci Türk futbolunun temizliği açısından bir milattı. Şu anda Türk futbolunu yönettiğini sanan ama aslında yönetemeyerek Türk futbolunu dünyaya rezil eden kişiler erdem gösterip meşgul ettiği koltuklarından ayrılırsalar Türk futboluna hizmet etmiş olacaklar. Eğer ayrılmazsalar zaten Türk futboluna yön veren namuslu paydaşlar ile beraber, biz onları oradan göndermesini biliyoruz. Bunun çalışmalarına da başladık. Şimdi takımlarımız ceza alıyor yarın Türk futbolu komple ceza aldığı zaman da hak etmesine rağmen Avrupa’ya gidemeyen takımlar ve milli takımın ceza alacağı bir noktada bu rezilliği, bu ayıbı ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecek. İrade ortaya koyup bir kez doğru yolu görüp Türk futbolunun başından ayrılıp Türk futbolunu ahlaklı, adaletli ve namuslu bir şekilde yönetecek insanların gelmesine ön ayak olsunlar. En azından Türk futboluna bu hizmetini yapsınlar."
"ODYAKMAZ DELİKANLI ADAMDIR, SÖZÜNÜN ARKASINDA DURSUN"
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın, "Ben, 'Futbolcularıma alttan çalıştılar' demedim, 'Futbolcularıma alttan çalıştınız' dedim şeklinde yaptığı açıklamaya da tepki gösteren Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:
"O delikanlı adamdır. Ben bu konu ile ilgili bir daha açıklama yapmayacağım. Delikanlı adamlar sözünün arkasında durur. Bana, 'Futbolcularıma alttan çalıştınız' demedi, 'Beni bu işten ayır, ben işin içinde yokum ama benim futbolcularıma alttan çalıştılar' dedi. Benim iki çocuğum var iki çocuğumun üstüne yemin ederim bu şekilde bana söylediği söz budur. Delikanlıya yakışan da sözünün arkasında durmaktır. Biz onun sözlerinin üzerine ona sahip çıktık. Trabzonspor sevdalılarından da tepki aldık bu konuda ona nasıl sahip çıkarsınız diye. Bize söylenen söz budur. Herkes söylediği sözün arkasında dursun."
"KİMSE MUSTAFA’YI BİR YERE BIRAKMIYOR"
Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un tecrübeli stoperi Mustafa Yumlu’yu bırakma gibi bir düşünceleri olmadığını ve kendisine iyileştirme yapma konusunda bir görüşme yapacaklarını söyledi. Hacıosmanoğlu, "Mustafa bizim kardeşimiz. Daha onunla konuşmadık. Bunların hepsi Trabzonspor’u yıpratmak için Trabzon’da kurgulanan derin paralel yapı kumpaslarından bir tanesidir. O bizim kardeşimiz. Daha böyle bir konuşma içerisine de girmedik kendisiyle. Bu takımın önemli bir oyuncusudur, kimse onu bir yere göndermiyor. Daha bu konuda kendisiyle bir konuşma yapılmamıştır" ifadelerini kullandı. Teknik direktör konusunda da konuşan Hacıosmanoğlu, "Hocanın durumundan kaynaklanan bir nedenden dolayı ismini açıklamıyoruz. Şu anda hocamız ile çalışıyoruz. Onun direktifleri doğrultusunda hamleleri yapıyoruz. Günü geldiğinde de resmi açıklamayı yaparız" dedi.
15 MİLYON TL İDDİASI
Sadri Şener yönetimi döneminde menajer gideri olarak gösterilen 15 milyon TL’lik bir para olduğunu ve bunun da hesabını soracaklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Trabzonspor sevdalıları şunu iyi bilsin; Trabzon’da kimseyi itibarsızlaştırma peşinde değiliz. Sadece seçim öncesinde verdiğimiz sözü tutuyoruz. Bu kulübün neresinde ne pislik, ne yanlış varsa bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Daha evraklar olmadığı için resmi müracaatını yapmadık ama kulüpte inceleme yapan denetmenler tarafından bulunan, menajerlere ödendi diye açıkta olan, belgesi ve nereye ödendiği belli olmayan, menajer gideri olarak gösterilen 15 milyon lira var. Denetmenlerin raporunu kamuoyuna sunmadık. Onlarla ilgili suç duyurusunda bulunmadık. Ama denetmenin yazmış olduğu raporu da Trabzonspor’un sitesinden Trabzonspor sevdalıları ile paylaşacağız. Bugün konuşanlar o zaman ne yapacaklar. Şehirde, 'Bir kulüp yeniyor, bu transferler şaibeli' diyenlerin duyduğu endişenin gerçeğe yakın olduğunu ortaya koyacağız. Kişilerle hiçbir sorunumuz yok. Kişisel olarak kimseyle bir sorunum yok. Trabzonspor’un haklarını korumak, Trabzonspor’a zarar veren kimse onu toplumun önüne koymak bizim asli görevimizdir. Biz ayrıldıktan sonra gelen babayiğitler de aynı şeyi bizim için yapabilirler."
Denetmenlerin kulüpte yaptığı incelemeler sonucunda hazırlanan raporda bir sürü detayın olduğunu da ifade eden Hacıosmanoğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı:
"Raporda bir sürü detay var. O raporları paylaşacağız. Kendisi (Sadri Şener'in) kulübe verdiği 3 Milyon euroyu, Trabzon plakasına dikkat çeksin diye, '61 milyon TL bağışladım' diyor. Trabzonspor’un menfaatleri korunacak şekilde politika izlenseydi şu anda kulübün 200 milyon TL borcu olmazdı. Sanki Trabzonspor’u çok iyi yönettiler de biz gelip onu bozduk. Şimdi derin paralel yapı bizi eleştiriyor. Korkuları, pisliklerinin ortaya çıkmasıdır. Bu yüzden kumpas kuruyorlar. Ama bizim kimseden korkumuz yok. Bizim sadece Allah’a karşı vereceğimiz hesap var. Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Trabzonspor’u yıllardan beri kullanan bu düzenin temsilcilerini iyi niyetli olanlar hariç art niyetli olanları toplumun önüne atmak bizim görevimizdir. Bundan sonra gelecek olan yönetimlerin de rahat bir şekilde çalışmasını sağlayacağız. Derin paralel yapının kumpaslarının artık Trabzon’da işe yaramayacağını biz kanıtlayacağız."

YES(TM/AÖ)